jobb just nu!

Vaggeryds kommun söker handläggare till Arbetsmarknadsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kommunens vision är tydlig "Här gör vi plats för att göra skillnad!"
Tanke, omtanke, idéer blir till verklighet och alla har betydelse är kommunens starka värdegrund.
På arbetsmarknadsenheten gör vi skillnad genom att våga prova och idéer blir till verklighet. Med tanke och omtanke arbetar vi för utveckling där alla har mod att ta plats och bidra till ett hållbart samhälle. Vill du vara med och göra skillnad? Är du en engagerad socionom med erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd? Trivs och utmanas du av att arbeta i en samverkande kommunal förvaltningsmiljö, där vi sätter individen i centrum, med målet att ge människor en chans att komma ut i arbetslivet och i självförsörjning? Sök då tjänst som handläggare hos oss på arbetsmarknadsenheten i Vaggeryds Kommun, och bli en del av vårt starka team.

Arbetsmarknadsenheten är organiserad under kommunstyrelsen och har i uppgift att driva och samordna kommunens mål i arbetsmarknad och integrationsfrågor. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringar och är en arbetsplats med plats för möjligheter där du som medarbetare får vara med och påverka.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med mottagningen av nyanlända som fått uppehållstillstånd i kommunen. Du kommer vara del av den arbetsgrupp som arbetar med processen att få fram bostäder och därefter praktisk hjälp i samband med bosättning men där ditt huvudsakliga ansvarsområde är att handlägga försörjningsstöd för målgruppen och hantera återsökningarna från migrationsverket. Målet med ditt arbete är hjälpa och stödja våra nyanlända i deras introduktion i samhället. Du kommer samverka med SFI, Arbetsförmedling, arbetsgivare och bostadsbolag.
Du ska kunna lotsa rätt inom samhällets funktioner. Du kommer att arbeta nära övriga handläggare, arbetsledare samt övrig kommunal förvaltning.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom, eller har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd.

Vi söker dig som vill bidra till arbetet på Arbetsmarknadsenheten med idéer och engagemang. Du behöver ha god förmåga att möta människor. Befattningen kräver att du i hög grad kan samverka med andra, både internt och externt. Som person är du självständig, flexibel, trygg och tålmodig. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha en god förmåga att självständigt skapa struktur och den administration tjänsten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   17/331

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Ansökningar som skickas i pappersform ska adresseras till:
Vaggeryds kommun, Personalenheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd.
Bifoga ditt CV och personliga brev, ange
ref.nr. i ansökan. Skicka inte med några betygshandlingar.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför
samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.