jobb just nu!

Vård och omsorg söker undersköterskor och vårdbiträden till sommaren 2017

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Ystad är porten till framtiden och omvärlden. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. Allt som allt en god miljö för kreativitet.
Här kan du bo i den medeltida stadskärnan, på öppna landsbygden eller kanske nära havet. Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö, erbjuder en rökfri arbetsplats samt möjlighet till friskvård.

Arbetsbeskrivning

Vill du göra skillnad i sommar? Då har vi sommarjobbet för dig!

Som undersköterska och vårdbiträde inom Ystads kommun arbetar du enligt socialtjänstlagen med att utveckla och stödja äldre personer så att de kan leva ett så självständigt liv så möjligt. Du stöttar dem i deras vardag och din arbetsdag varierar beroende på vad de äldre önskar och behöver hjälp med. Dina arbetsuppgifter kan bestå av att hjälpa till med bland annat personlig omvårdnad, städning, måltider och socialt umgänge samt delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshandräckning.

Inom Ystads kommun finns det flera olika enheter att arbeta på. Du kommer att arbeta antingen på ett boende där äldre personer med funktionsnedsättningar eller demenssjukdom bor, eller hos äldre som bor kvar hemma men som behöver stöttning i vardagen. Ensamarbete förekommer.

Arbetstiderna varierar men generellt sett kommer du att arbeta både dagtid, kvällar, vardagar och helger.

Semesterperioden är indelad i 2 perioder: vecka 26-29 samt vecka 30-33. Under dessa månader kommer du att arbeta efter ett schema antingen som timanställd eller som månadsanställd. Vi ser gärna att du arbetar båda semesterperioderna och att du kan introduceras innan sommaren. När denna introduktion sker planeras i samråd med dig och enheten du kommer att arbeta på. Vi kommer att prioritera dig som kan arbeta båda perioderna.

Innan sommaren erbjuder vi timanställning där verksamheternas behov och din tillgänglighet styr när och hur mycket du arbetar.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är undersköterska eller går Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, detta är dock inget krav utan vi välkomnar alla sökande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du måste ha fyllt 18 år när anställningen påbörjas.

Vi söker driftiga och lyhörda personer som har ett genuint intresse för äldre och människor med demenssjukdom och funktionsnedsättningar. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta, är omtänksam och empatisk samt ser nya förutsättningar som en positiv utmaning.

Är du intresserad av att arbeta inom hemtjänsten kan det krävas B-körkort. God datorvana krävs för dokumentation kring de personer du kommer att hjälpa. Likaså är goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, ett måste.

Vi hoppas att du vill få en givande och utvecklande sommar med oss i Ystads kommun. Rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med din ansökan.


Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Vikarieanställning under sommaren.
50-100%

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-30

Referensnummer:   118.17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Enligt avtal.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   100

Arbetstid: Schema.

Kontakt

Kontaktperson
Therese Sjölin
Rekryterare
0411-57 74 77

therese.sjolin@ystad.se
Facklig företrädare
Kommunal

Övrigt

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.