jobb just nu!

Utredningssekreterare till socialförvaltningen

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!


Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund där vi bl.a. värdesätter insatser av god kvalitet. Nu söker vi en engagerad och ambitiös planerings- och utredningssekreterare till vår förvaltning, gärna med utvecklingsinriktat arbetssätt och intresse för omvärldsbevakning.

Arbetsbeskrivning

Som utredningssekreterare har du uppgiften att biträda Socialchefen med administration, bereda och föredra ärenden för beslut. Du förväntas även att självständigt arbeta med planering, utredning och ärendeberedning inom socialförvaltningen, vilket t.ex. innebär arbete med att ta fram och utarbeta olika typer av underlag. Utredningssekreteraren är direkt underställd Socialchefen och ingår i förvaltningens stab. Du kommer att assistera vid utredningsuppdrag av vikt för verksamhetens utveckling, samt ansvara för uppföljning av verksamheterna inom nämndens ansvarsområde.

I ditt uppdrag som utredningssekreterare ska du vid behov föredra ärenden i socialnämnden och i nämndens arbetsutskott. Du kommer att fungera som sekreterare i olika permanenta eller tillfälliga grupperingar inom förvaltningen. Du förväntas att genom ditt arbete och ditt engagemang bidra till att utveckla verksamheten och vi har höga ambitioner gällande verksamhetens utveckling och kvalitetssäkringen av vårt arbete. Din roll innebär varierande arbetsuppgifter som möjliggör för personligutveckling inom ramarna för ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Socionomutbildning, samhällsvetenskaplig utbildning på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

Egenskaper som efterfrågas för tjänsten är att du har lätt för att ta initiativ, är självgående, analytisk och strukurerad, samt att du är flexibel.

Tjänsten innebär att du har många externa och interna kontakter och därför är god samarbetsförmåga ett krav, liksom en god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. God datavana efterfrågas.

Meriterande
God kännedom om socialförvaltningens ansvarsområde, samt erfarenhet av planerings- och utredningsarbete inom offentlig förvaltning.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet!
Körkort B och tillgång till egen bil är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-04-01

2017-04-01 eller efter överenskommelse.
Provanställning kommer att tillämpas.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Ansök redan idag!
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-22

Referensnummer:   A650486

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Maria Ståhl
Socialchef
0583-81099

maria.stahl@askersund.se
Facklig företrädare
Ann-Sofie Nilsson
Vision
0583-810 13

Övrigt

Villkor
Vi kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Någon form av personlighetstest eller annat urvalsinstrument kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

För att kavlitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjligggöra en god kommunikation med sökande ber vi dig om att ansöka via offentliga jobb och inte via e-post eller på papper.

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!