jobb just nu!

Två inspektörer miljötillsyn

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Länsstyrelsen Dalarna är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län.
Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Arbetsbeskrivning

Länsstyrelsen är tillsynsvägledande myndighet i länet för miljöbalken, och funktionen för miljötillsyn samordnar vägledningen inom miljö- och hälsoskyddsfrågor.

Vi arbetar med miljöbalkstillsyn på tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter och förorenade områden. Vi ansvarar även för tillsyn på länets Sevesoanläggningar och bedriver tillsyn av kommuner enligt Lagen om Allmänna Vattentjänster. Just nu arbetar vi i två projekt dels inom energieffektivisering för företag och dels åtgärder för att minska miljögifter i Dalarnas ytvatten.

Dalarna har ca 4000 förorenade områden och miljötillsynsfunktionen förmedlar bidrag för att undersöka och åtgärda områden bl.a. för att möjliggöra byggande av bostäder. Dalarna har en lång historia av gruvdrift, och många ärenden har kopplingar till rester från gamla gruvor.

Vi är 14 medarbetare, med naturvetenskaplig eller teknisk bakgrund. Vi söker nu två kollegor, då en person avslutar sin tjänst och en kommer vara föräldraledig.

Du kommer att arbeta med tillsyn och vägledning, med fokus på förorenade områden och samordning av vägledning inom miljö- och hälsoskydd. Beroende på din erfarenhet kan arbete i projekt bli aktuellt, likaså tillsyn av miljöfarlig verksamhet.

Tillsyn och vägledning sker ofta i team, och därutöver arbetar alla självständigt inom sitt sak- och kompetensområde. Du kommer att ha flera kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter. I arbetet ingår att eftersöka och dra slutsatser av information, göra ställningstaganden och omsätta dessa till handling. För att nå goda resultat krävs samarbete och dialog såväl internt som externt. En viktig del i arbetet är kontakt med andra myndigheter, näringslivet och allmänheten. I rollen ingår ett gott bemötande och servicekänsla.

Uppdragen varierar över tid så det är viktigt att vara flexibel och kunna anpassa sig till nya situationer och andra arbetsuppgifter för att trivas i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller följande krav:
• Universitets- /högskoleutbildning inom miljö eller motsvarande erfarenhet
• Tillsyn eller vägledning inom miljöbalken från offentlig myndighet eller industri
• B-körkort
Du behöver kunna kommunicera väl på svenska, såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Arbete med förorenade områden, gärna inom gruvrelaterade frågor.
• Projektledning.

Vi tror att du är driftig, initiativrik och självständigt kan prioritera och ansvara för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-03

Referensnummer:   112-11703-2017

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Anna Myrtin

010-225 02 88

Fackliga företrädare
Lars Fellbrink, ST

010-225 02 81

Marit Jobs, SACO

010-225 04 88

Övrigt

En tjänst är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Falun.

En tjänst är ett vikariat på heltid tom juli 2019 med placering i Falun. Det kan på sikt bli en tillsvidaretjänst beroende på utvecklingen av arbetet med förorenade områden. För tillsvidaretjänsten tillämpar vi sex månaders provanställning. Vi har individuell lönesättning.

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv och jämställd arbetsplats, som är fri från diskriminering samt att ge alla lika möjligheter.

Vi tar gärna mot samtal av dig som är intresserad av tjänsterna men tackar nej till samtal som säljer tjänster och annonser.