jobb just nu!

Tillväxtchef Alingsås Kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Som Tillväxtchef har du en central roll i Alingsås utveckling!

På den politiska dagordningen 2017 återfinns framtagandet en ny vision och en ny översiktsplan. Fullmäktige har redan antagit en ny Tillväxtplan för Alingsås kommun där samtliga planer är fullt finansierade.

Alingsås kommun befinner sig i ett spännande läge där kommunen krokar arm med näringslivet och bygger en sammanhållen trästad som snart kan stoltsera med 400-åriga anor.

Som Tillväxtchef har du alla möjligheter att vara med och påverka Alingsås framtida utveckling!

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att kommunens beslutade Tillväxtprogram genomförs och har ett strategiskt ansvar för hur kommunen växer och utvecklas.

Ditt ansvarsområde är i huvudsak övergripande samhällsplanering med Alingsås och främst Alingsåsaren i centrum.

Du kommer ingå i kommunens strategiska ledningsgrupper och biträder kommunstyrelsen med planerings- och beslutsunderlag i samhällsplaneringsfrågor. Du kommer ha en nära dialog och samarbete med näringslivet då Alingsås kommun förordar byggherredriven planprocess. Tillsammans med kommunens övriga experter tillser du att omsätta teori till praktik.

Arbetet kräver kunskap och erfarenhet inom samhällsbyggnad, helst ifrån privat sektor, och/eller erfarenhet av Pbl, Lou och övrig tvingande lagstiftning.

Kännedom om politiskt styrd verksamhet är meriterande. Som person är du utvecklingsorienterad men har stor integritet.

Du uppskattar att jobba fram resultaten i samverkan med många olika grupper internt och externt samt skapar en god atmosfär i de grupper du verkar i. Resultat och affärsmässighet är honnörsord för dig!

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning, gärna inom det samhällsbyggnadsområdet, men även andra högskoleutbildningar kan vara av intresse.

Du bör ha flerårig ledarerfarenhet samt förmåga att arbeta genom kvalificerade och erfarna enhetschefer och medarbetare. Du är van att hantera, koordinera och arbeta med komplicerade utvecklingsfrågor. Du har även arbetat med långsiktig framtidsplanering och har erfarenhet av förhandlingar och större affärer.

Kommer du från en ledande roll inom privata näringslivet är det en merit. Du har vana och intresse av att arbeta genom och med samverkan. Brinnande intresse för samhällsbyggnadsfrågor i kombination med ett affärsmässigt driv och insikt om hur offentlig verksamhet styrs är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid din personlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Omgående eller enligt överenskommelse.
100 %

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-31

Referensnummer:   A705341

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Susanne Wirdemo
Kommundirektör
0322-616000

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel

0322-616000

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar vi med Lundborg Consulting AB.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon 070-55 190 55.

Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 31 augusti. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till tillvaxtchef@luncon.se.

All information behandlas konfidentiellt.