jobb just nu!

Teknisk producent till kulturförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.
Kulturförvaltningen har cirka 400 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

Arbetsuppgifter

Göteborgs stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum som ger dig berättelser från forntid till samtid. Med utställningar, samlingar och en bred programverksamhet är vi för alla. Du hittar oss i en av Göteborgs äldsta byggnader mitt i stan, Ostindiska huset. Vi söker nu en teknisk producent med inriktning snickeri till kulturhistoriska avdelningen. Välkommen med din ansökan idag!

Utifrån museets kärnvärden kommer du att ansvara för museets snickeri och arbeta både strategiskt och operativt med olika former av konstruktionsarbete och snickeri i framförallt utställningsproduktioner men även i viss mån andra publika utrymmen i museet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• Ha övergripande ansvar för museets snickeri och dess maskinpark.
• Utföra konstruktions- och monteringssnickeri samt underhållsarbeten i nya och befintliga utställningar och publika utrymmen.
• Tillsammans med utställningsproducenter och formgivare hitta konstruktionslösningar för gestaltning av utställningsprojekts innehåll.
• Bygga montrar och miljöer.
• Samordna och leda medarbetare/externa konsulter med din snickeriexpertis.
• Ansvara för tidsplaner, snickeribudget samt upphandling och inköp av material samt uppföljningar av sådan inom olika utställningsprojekt.
• Ansvara för omvärldsanalys och uppdatering inom snickeriområdet vad gäller utställningar.

Kvalifikationer

Du har gymnasial eller annan relevant utbildning inom området som till exempel träteknisk utbildning samt erfarenhet av bygg/dekorsnickeri, möbelsnickeri eller annat finsnickeri. Vidare har du vana och/eller utbildning av snickerimaskiner, förmåga att läsa ritningar samt kunskap vad gäller ytbehandling. Mycket god kunskap kring säkerhet vid maskinanvändning är ett krav. Erfarenhet av arbete med utställningar, gärna inom musei- och kulturområdet, ses som meriterande.

Som person gillar du att arbeta i projekt mot utsatta deadlines och har även förmåga att se helheten och kan lätt hitta kreativa lösningar. Då arbetet innebär kontakt med både medarbetare och externa aktörer har du god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta med andra. Samtidigt har du förmåga att också självständigt organisera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2018-05-01, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A754946

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas under mars 2018

Till dig som företräder bemannings- och rekryteringsföretag:
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.