jobb just nu!

Systemförvaltare till Avfallsavdelningen på VA SYD

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi satsar på våra medarbetare och deras utveckling, så att vi tillsammans kan möta framtidens klimatutmaningar. Våra 350 medarbetare arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter 1 miljard.

VA SYD arbetar aktivt för vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi spegla den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med VA SYDs värdeord; miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Arbetsbeskrivning

VA SYD ansvarar för den kommunala avfallsplaneringen och tillsammans med andra aktörer verkar vi för att de uppsatta målen i avfallsplanen uppnås. Vi ansvarar också för insamlingen av hushållsav-fall i Malmö stad och Burlöv kommun och har hand om kundkontakter, debitering samt uppföljning och utveckling av avfallstjänster.

Avdelningen arbetar ständigt med att förbättra och vidareutveckla IT-stödet för verksamheten. Den viktigaste uppgiften just nu är inköp av hela vårt verksamhetssystem som hanterar exempel-vis kunder, debitering och tömningsregistrering inför att det befintliga systemavtalet löper ut.

Dina arbetsuppgifter består i att vara systemförvaltare för avfallsavdelningens verksamhetssystem med tillhörande integrationslösningar, samt för kund- och debiteringssystem åt hela VA SYD. Vi använder för närvarande systemen EDP Future och EDP Mobile, samt QlikView och Reporting Ser-vices för utdata och analyser.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden är:
- Underhåll och förbättring av systemkonfigurationen.
- Kravställare gentemot systemleverantören.
- Kontaktyta mot VA SYDs IT-enhet.
- Utbildning och support till användarna i systemet - internt och till våra entreprenörer.
- Medverka vid uppgradering till nya versioner eller införande av nya funktioner/moduler.
- Delta vid eventuella inköp av tillkommande systemlösningar.
- Skapa rapportuttag via fristående rapportverktyg bl.a. med hjälp av SQL.
- Hantera integrationslösningar via exempelvis FTP och SSIS.

Tjänsten är placerad på VA SYDs huvudkontor som ligger nära Malmö centralstation.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom IT-området (till exempel informatik eller systemvetenskap) samt yrkeserfarenhet med koppling till verksamhetssystem eller liknande. Det är särskilt viktigt att du har mycket goda kunskaper om databaser, SQL och systemintegration. Tjänsten kräver att du läg-ger stor vikt vid att förstå verksamheten och helheten likväl som användarens perspektiv. Tidigare erfarenhet från avfallsbranschen eller dess system samt QlikView eller Reporting Services är meri-terande.

Som person är du drivande och har goda sociala färdigheter. Du är strukturerad och tycker om att arbeta under stort eget ansvar i en verksamhet som ständigt utvecklas. Du kommer att ha såväl interna som externa kontakter och jobbet kräver lyhördhet, målfokusering och förmåga att se lös-ningar och möjligheter. Dessutom är det viktigt med en god kommunikativ förmåga. Vi tror att du har ett stort engagemang för miljön och viljan att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle.

Vi söker dig som vill arbeta efter VA SYDs värdeord; miljö, kvalitet, lyhördhet och engagemang.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-28

Referensnummer:   VASYD - 447

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Lars-Fredrik Alingfeldt
Enhetschef
040-635 0431

Övrigt

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se