jobb just nu!

Speciallärare och specialpedagoger till utbildningsförvaltningen

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och öppnar nya förskolor och skolor och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!

Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Arbetsbeskrivning

Speciallärare och specialpedagoger ingår i elevhälsoteamet som tillsammans med rektor, skolsköterska, skolpsykolog och kurator arbetar med elevhälsofrågor i ett helhetsperspektiv men också på individnivå.

Som speciallärare har du fokus på eleverna och undervisning medan en specialpedagog har fokus på att undanröja sådant som försvårar eller hindrar barns/elevers lärande och utveckling i olika lärmiljöer.

Du arbetar i nära samarbete med lärarna och har en handledande roll och utför utredningar.

Vi söker flera speciallärare och några specialpedagoger då det är ett flertal skolor som behöver rekrytera. Vi har söker även en övergripande specialpedagog till Norra området. Ange noga i din ansökan om det är någon/några särskilda enheter som du söker dig specifikt till och också om det är några särskilda årskurser som intresserar dig.

Läs gärna mer om våra olika enheter här: http://vaxjo.se/-/Invanare/Forskola--skola/

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är behörig speciallärare, gärna legitimerad eller dig som är behörig specialpedagog. Även du som studerar till speciallärare eller specialpedagog eller du som har erfarenhet av att arbeta som detta kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning som speciallärare krävs lärarlegitimation.

Du har en medveten tanke kring din roll som speciallärare/specialpedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett positivt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar.

Du har god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med lärare, övrig personal och externa aktörer. Du är engagerad, och har förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar, Du är positiv till utveckling av verksamheten och dig själv.

För tjänsten som övergripande specialpedagog i Norra området är det ett krav med körkort och tillgång till bil.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

20170810

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   UTBF 69/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   5

Kontakt

Kontaktpersoner
Tina Huldt
Personalspecialist
0470-410 56

Jenny Torres
Personalspecialist
0470- 41624

Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.