jobb just nu!

Socialsekreterare till stöd- och utredningsenhet barn

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Arbete och välfärds avdelning för barn och familj ansvarar för frågor som rör ungdomar i riskzonen, barn som far illa eller behöver stöd samt föräldrar som behöver stöd i sin föräldraroll eller i samarbetet med den andra föräldern.

Avdelningens uppdrag består av allmänna och individuellt förebyggande insatser, utredningar av den enskildes behov, stöd- och behandlingsinsatser, placeringar utanför hemmet, samarbetssamtal mellan föräldrar, vårdnadsutredningar, adoptionsutredningar samt barn- och föräldragruppsverksamhet.

Hos oss arbetar du i team med kollegor och med chefsstöd, men har också i arbetet eget ansvar. Vi erbjuder bland annat kompetensutveckling och kontinuerlig extern handledning till dig som anställd.

Arbetsbeskrivning

Som socialsekreterare i stöd- och utredningsenhet arbetar du företrädesvis med barn 0–12 år och deras familjer. Du arbetar med stöd av SoL och LVU med att bedöma och utreda anmälningar och utreda ansökningar. I arbetet ingår att tillsätta och följa upp öppenvårdsinsatser och uppföljning av institutionsplaceringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom med kunskap om gällande sociallagstiftning. Du har minst ett års yrkeserfarenhet inom socialt arbete och därutöver minst ett års yrkeserfarenhet av handläggning/uppföljning av ärenden som avser barn och unga. Erfarenhet av utredningsarbete inom individ- och familjeomsorg är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: 2017-08-01
Vikariatsanställning ett år.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-25

Referensnummer:   AoV 41/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Johannes Bygdéus, enhetschef
Lena Blomquist, områdeschef barn
Fackliga företrädare
Birgitta Valdemarsson, Akademikerförbundet SSR
Ulf Elm, Vision

0470-415 64

ulf.elm@vaxjo.se

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.