jobb just nu!

Socialsekreterare/Barnsekreterare för arbete med ensamkommande

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Ale kommun med knappt 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Barn- och ungdomsenheten är i en förändringsprocess och behöver anställa fler medarbetare. Du som är intresserad av att vara med i vårt team och som har stor lust till förändringsarbete är välkommen att söka.

Barn- och ungdomsenheten inom individ- och familjeomsorgen är numera indelad i två enheter varav socialsekreterare och barnsekreterare tillhör samma enhet. Enheten arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer.

Inom enheten arbetar 12 socialsekreterare fördelat på fyra socialsekreterare för ensamkommande, två barnsekreterare, tre familjehemssekreterare samt tre familjerättssekreterare.

Enheten har två 1:e socialsekreterare som metodhandleder och arbetsleder i det dagliga arbetet.

Arbetsbeskrivning

En av våra socialsekreterare kommer från sommaren 2017 att vara föräldraledig varför vi redan nu söker en ersättare för henne.

Tjänsten är som socialsekreterare och ska i första hand arbeta med ensamkommande flyktingbarn. För närvarande arbetar fyra personer med detta och har en egen 1:e socialsekreterare knuten till sin grupp.
Som socialsekreterare med ensamkommande flyktingbarn skall du utreda och bedöma barnets behov samt placera och följa upp den unges situation. Du skriver överväganden/omprövningar och samarbetar med olika aktörer kring barnet.

Beroende på omvärldsfaktorer kan tjänsten också tillföras barnsekreterarärenden där handläggaren är ansvarig för de familjehemsplacerade barnen med liknande arbetsuppgifter som ovan.

Tjänstens karaktär innebär att du bör ha ett flexibelt förhållningssätt och trivas med ett högt tempo. Vi erbjuder en stimulerande tjänst där du själv, i samarbete med ledning och kollegor, påverkar arbetssätt och metodutveckling.

Samtliga socialsekreterare i Ale kommun som arbetar med barn och ungdomar är utbildade i BBIC och kommunen har permanent BBIC-licens.

Som metodstöd finns 1:e socialsekreterare. Enheten leds av en enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

- Socionomexamen.
- Gedigen erfarenhet av arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård och gärna utifrån ensamkommande.
- Goda kunskaper i lagstiftning samt gärna BBIC.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- Förmåga att vårda och bygga goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt att du har lätt för att samarbeta.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-31

Referensnummer:   A658383

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Irene Blomqvist
Verksamhetschef, Individ- och familjeomsorg
0303-331111

irene.blomqvist@ale.se
Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens kontak

0303-33 00 00

Övrigt

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!