jobb just nu!

Skolkurator sökes till Elevhälsan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Arbetsbeskrivning

Inför höstens skolstart förstärker vi våra elevhälsoteam!
Som skolkurator ingår du i skolornas elevhälsoteam. Elevhälsoteamens uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd, erbjuda en kunskapsbredd vid insatser och ha ett hälsofrämjande gemensamt arbetssätt.

Du tillför psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Du genomför stöd-, motivations-, och konfliktsamtal med enskild elev, skolsocial kartläggning samt är delaktig i arbetet med elever i grupper och klasser. I arbetsuppgiftena ingår även handledning, konsultation och fortbildning till skolpersonal, krishantering och samverkan med samarbetspartners.

Välkommen till en arbetsgrupp med arbetsglädje, motivation och framåtsträvan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta som skolkurator. Körkort (behörighet B) och tillgång till egen bil behövs i arbetet. Du är även väl förtrogen med nätbaserad dokumentation.

Intresse och förståelse för andra är viktiga egenskaper samt att visa respekt för andra åsikter. Du är bra på att lyssna men även på att rådfråga andra. Du är duktig på att skapa goda relationer till såväl elever som personal och bygger effektiva nätverk inom och utanför organisationen. Ditt arbetssätt präglas av att du arbetar på ett målinriktat, metodiskt och pålitligt sätt. Att upprätthålla etik och värderingar, visa integritet och främja samt försvara lika möjligheter är viktiga delar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-08-07

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-01

Referensnummer:   C12674

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Eva Koltai Arthursson
Enhetschef Elevhälsan


eva.koltai.arthursson@helsingborg.se
Facklig företrädare
Malin Kisro

Övrigt

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-10 10 29.


#LI-SFF