jobb just nu!

Sjuksköterskor till Medicinsk akutvårdsavdelning i Helsingborg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

På Medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) vid Helsingborgs lasarett har vi 23 vårdplatser och erbjuder en högkvalitativ vård till nordvästra Skånes medborgare. Vi riktar oss främst mot det internmedicinska, men även patienter från andra specialiteter vårdas emellanåt här. Vi kommer även starta upp intermediärvårdsplatser som innebär att vi kan ta hand om medicinpatienter som är gränsfall till att ligga på IVA. Avdelningens uppdrag är bland annat att hantera stora volymer och snabba flöden samtidigt som varje enskild individ ska erbjudas den bästa vården.

Avdelningen är uppdelad i tre team, varav det ena kan ses som en förlängd arm till akutmottagningen. Här arbetar vi med snabba processer, det vill säga en vårdtid på maximalt 24 timmar. Även på den övriga avdelningen är processerna styrda med sikte på effektiv och god vård. Målsättning är att flertalet av patienterna ska kunna skrivas ut direkt till hemmet, men vid behov av längre vårdtid erbjuds plats på annan vårdavdelning.

Helsingborgs akutvårdsavdelning är tekniktät och gör det möjligt att hjärtövervaka flertalet patienter, samt även andra vitalparametrar vid behov. Vi har ett starkt fokus på utvecklings- och förbättringsarbete. Vi samverkar gränsöverskridande vilket möjliggör bredare kompetens, ökad rörlighet för personalen samt säkrare vårdkedjor. På avdelningen arbetar både sjuksköterskor och undersköterskor i team kring patienten där läkarbemanningen sköts av specialister i internmedicin.

Arbetsbeskrivning

Välkommen till ett spännande arbete hos oss på medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA) i Helsingborg! Då vi är i ständig utveckling vill vi förstärka vårt team med fler sjuksköterskor.

På akutsjukvårdsavdelningen får du möjlighet att arbeta generalistiskt, flexibelt och på så sätt få använda en bredd av kunskaper. Vården består i omhändertagande av den akut sjuka patienten och som sjuksköterska på vår akutvårdsavdelning ska du kunna se till hela patientens behov, både vad gäller det medicinska, tekniska samt omvårdnadsmässiga. I anställningen ingår naturligtvis sedvanligt patientarbete i team, men för oss är det viktigt att du också deltar i avdelningens utvecklings- och förändringsarbete.

Hos oss kommer du som sjuksköterska att få stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll!
Region Skåne satsar på ökad kompetensutveckling för sjuksköterskor. För nyexaminerad sjuksköterskor finns ett Kliniskt Basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds, förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden, ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

För oss på MAVA är det viktigt att se till att vår personal har en hög kompetens och känner sig bekväm med tekniken och den utveckling som finns inom området. Därför satsar vi ständigt på att ha utbildningsdagar för vår personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är välkomnande, drivande och arbetar med omtanke och respekt mot både patienter och kollegor. På vår akutvårdsavdelning är det av stor vikt att du kan arbeta både självständigt och i team. Vi värdesätter att du oavsett bakgrund och erfarenhet har en stor vilja till att lära och utvecklas.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde sker snarast möjligt.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-21

Referensnummer:   A704518

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Arbetstiderna är förlagda dag och natt utifrån verksamhetens behov.

Kontakt

Kontaktpersoner
Fredrik Losvall, Enhetschef MAVA

042-406 36 76

Martin Skog, Enhetschef

042-4063671

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Sund är en av Region Skånes fyra sjukvårdsförvaltningar. Utöver nedanstående sjukvårdsutbud, bedriver förvaltningen även forskning i egen regi och i samarbete med externa aktörer, där Medicinska fakulteten vid Lunds universitet är största samarbetsparten.
• De somatiska sjukvårdsverksamheterna består av ett akutsjukhus som bedrivs vid Helsingborgs lasarett och tre närsjukhus Lasarettet i Landskrona, Lasarettet Trelleborg och Ängelholms sjukhus.
• Hälsovalsverksamhet bedrivs inom primärvårdsnivå så som vårdcentraler, barnhälsovård och mödrahälsovård inom nordvästra Skåne, Landskrona/Svalöv och Trelleborg, Svedala och Vellinge.
• Psykiatri Skåne tillhandahåller en likvärdig psykiatri för alla medborgare i Region Skåne.

Utöver detta bedriver förvaltningen tre regionövergripande uppdrag:
• Psykiatri
• Centrum för primärvårdsforskning (CPF)
• Kompetenscentrum för primärvård (KCP)

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.