jobb just nu!

Samordnare för informationssäkerhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Som samordnare för informationssäkerhet arbetar du vid kommunledningskontorets kansli som utifrån kommunens vision arbetar inom ett flertal strategiska områden för att kommunen ska bli en plats för att göra skillnad. Vi arbetar bland annat med säkerhetsskydd, samhällsutveckling, verksamhetsutveckling med inspiration av lean, strategiskt miljöarbete, kommunikation, infrastruktur, beredningen av ärenden till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och ansvar för det centrala arkivet. Chefen för kanslienheten är tillika säkerhetsskyddschef och leder enheten där vi arbetar både strategiskt och operativt med kommunövergripande frågor. Som samordnare kommer du självklart att röra dig mellan förvaltningarna och samarbeta med ett antal nyckelpersoner och bidra till organisationens samlade säkerhetsarbete.

Vaggeryds kommun är en av de största arbetsgivarna i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd och att vara anställd här är att spela en viktig roll i kommunens utveckling. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att växa upp, arbeta och åldras i. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi vill ge bra service till våra kommuninvånare. Här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Dina främsta uppgifter blir:

• att stärka en kultur för informationssäkerhet
• implementera ett ledningssystem eller systematiskt arbetssätt baserat på erkänd standard och metoder, exempelvis ISO 27001
• ge stöd till arbetssätt och rutiner så att kommunen uppfyller lagkraven för GDPR

Du kommer att samordna informationssäkerhetsarbetets administrativa, organisatoriska och tekniska delar i syfte att ge verksamheternas kritiska information det skydd och säkerhet den förtjänar.

Vidare kommer du att delta i kommunens fortsatta arbete med digitalisering och utveckling av e-tjänster genom stöd och i vissa fall projektledning.

Sammanfattat blir din funktion att bidra till en utveckling som underlättar för dem vi finns till för samtidigt som kommunen skyddar viktig information så:
• att den alltid finns när vi behöver den (tillgänglighet)
• att vi kan lita på att den är korrekt och inte manipulerad eller förstörd (riktighet)
• att endast behöriga personer får ta del av den (konfidentialitet) och
• att det går att följa hur och när informationen har hanterats och kommunicerats (spårbarhet)

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Erfarenhet av att driva projekt och dokumenterad arbetserfarenhet inom uppdragsområdet är starkt meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper:
• Du har förmåga att samordna flera verksamheter kring en process och bidra till en teamkänsla.
• Du är både drivande och strukturerad, van vid att arbeta självständigt och att ta egna initiativ inom ramen för ditt uppdrag.
• Du har kunnande av kvalitetsarbete och kan själv leverera med kvalitet också under tidspress.
• Du är serviceinriktad, prestigelös och lyhörd och kan konsten att navigera mot ett utsatt mål med respekt för olika åsikter i en politiskt styrd organisation.

Du delar kommunens värdegrund – tanke och omtanke, alla har betydelse, idéer blir till verklighet. Gemensamt för kanslienheten är att vi arbetar lösningsorienterat och nytänkande. Ofta kommer nya uppdrag med kort varsel och vi har ett ständigt samarbete för att lösa våra uppgifter och utveckla våra arbetssätt.

För tjänsten krävs att du har en god förmåga att skapa rutiner i samverkan med andra, är en god kommunikatör, är flexibel, har lätt för att samarbeta och se delarnas betydelse i helheten.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast

Ansökan

Referensnummer:   18/24

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Ansökningar som skickas i pappersform ska adresseras till:
Vaggeryds kommun, Personalenheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd.
Bifoga ditt CV och personliga brev, ange
ref.nr. i ansökan. Skicka inte med några betygshandlingar.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför
samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.