jobb just nu!

Personlig assistent - timvikarie

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det cirka tio minuters bilväg och till Stockholm tar det cirka en timme. Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Vi är även stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 50 över mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor i Sverige 2016.

Arbetsbeskrivning

Personlig assistans är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS). Målgruppen är personer med stora, omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar.

Att arbeta som personlig assistent innebär att du arbetar i brukarens hem och fungerar som ett stöd i vardagens alla händelser. Personlig omvårdnad, hushållsarbete, sällskap i såväl vardagliga aktiviteter och fritidsaktiviteter ingår. Arbetet är mestadels i personens hem men innefattar även stöd på andra platser i samhället; besök på sjukhus, affärer, promenader.

Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande och struktur för att tydliggöra vardagens alla situationer.

Som personlig asistent arbetar du själv med brukaren i de flesta situationer. Du ingår däremot i ett team runt brukaren varpå det ställs höga krav på din kommunikativa förmåga såväl i tal som i skrift. Du behöver också ha god datavana då vi för den sociala dokumentationen i ett datasystem.

I tjänsten ingår jourtjänstgöring på natten. Det innebär att du har möjlighet att sova men ska finnas tillgänglig för brukaren om behov uppstår.

Kvalifikationer

Utbildad undersköterska, skötare, vårdare, barnskötare, eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig är meriterande. Kunskap och erfarenhet från psykiatri och missbruksproblematik, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och autismspektrumstörning.

Du får inte ha allergier mot katt.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Ersätter ordinarie personliga assistenter vid deras frånvaro.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-31

Referensnummer:   A716900 - 2017

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontakt

Kontaktperson
Margita Holmström
Enhetschef
0155-38410

Facklig företrädare
når du via Kommuncenter, telefon 0155-380 00.Övrigt

Annons kommer finnas utlagd länge och rekrytering sker löpande varav vi tyvärr inte kommer kunna återkoppla till dig ifall du kommer med i uttagning eller inte.

Oxelösunds kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd.