jobb just nu!

MST-terapeut

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Arbetsuppgifter

Socialtjänsten i Lund verkar för att kommunens barn och unga får en bra uppväxt och kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. MST-teamet är ett av 7 team i vår öppenvårdsenhet. Enheten är i en spännande förändringsprocess då tre enheter under hösten 2017 blev en samt att Tonårsboendet, vårt egna HVB, i januari 2018 tillhör enheten. Enheten har ett utvecklingsarbete framför sig, som kommer att innebära att förvalta och utveckla de team som finns idag samt hitta nya arbetssätt för att möta fler behov som identiferats.

MST-teamet består av en teamledare och tre MST-terapeuter, varav du blir en. Teamledaren är ansvarig för behandlingsarbetet och enhetschefen har budget- och personalansvar för alla i teamet.
Som MST-terapeut arbetar du utifrån en systemisk förståelse av de beteenden som den unga personen remitterats för. Med vårdnadshavarna som huvudsakliga samarbetspartners arbetar du för att få till förändringar i den unga personens viktigaste sammanhang. Utöver familjen är skola, fritidsverksamheter och polis viktiga samarbetspartners i förändringsarbetet. Tillsammans med teamledare och MST-konsulent ansvarar du för att arbetet i familjen sker utifrån den struktur som föreskrivs av MST-modellen. Du kommer att få en grundutbildning, veckovis handledning och konsultation samt fortlöpande vidareutbildning i MST. Som terapeut kommer du på sikt att arbeta själv med fem familjer parallellt.

Arbetet är fritt, flexibelt och dynamiskt. Modellen utgör tillsammans med kvalitetssäkringen och kollegor i teamet ett starkt stöd för terapeuten. Arbetet sker till största del i familjernas hem och på tider om passar dem, vilket medför flexibla arbetstider. Varje MST-terapeut har beredskap var tredje vecka eftersom någon i teamet behöver vara tillgänglig för familjerna dygnet runt. Varje vecka följs behandlingen upp via skriftliga rapporter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller motsvarande. Erfarenhet av systemiskt familjebehandlingsarbete är meriterande. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning då utbildning och viss del av den veckovisa konsultationen sker på engelska.

I övrigt är du en flexibel person med god samarbetsförmåga som på ett strukturerat och självständigt sätt kan arbeta med familjer och deras nätverk. Du trivs med att arbeta självständigt med tillhörighet i en strukturerad och styrd metod. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

MST grundutbildningen hålls under 5 arbetsdagar i England under april, 23-27/4 2018. Den person som erbjuds vikariatet behöver delta i utbildningen.

Anställningen är ett vikariat på heltid snarast t.o.m 2018-12-31. Arbetstiden är delvis förlagd till kvällar och helger.

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   SOC 18-16

Gör ansökan

Övrigt

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.