jobb just nu!

Miljöhandläggare med inriktning mot avloppstillsyn

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Inom miljöavdelningen ingår sakområdena vatten, naturvård, miljöprövning och miljöskydd. Här finns både myndighetsuppgifter och strategiskt utvecklingsarbete, spännande arbetsuppgifter för dig som vill påverka vår miljö.

Regeringen har beslutat om en satsning på tillsyn inom avlopp. Länsstyrelsen Skåne söker därför en miljöhandläggare med kompetens inom avloppsreningsverk och enskilda avlopp till miljötillsynsenheten på miljöavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är en tillsvidaretjänst med tillträde snarast enligt överenskommelse. Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och miljöavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Arbetsuppgifter

Som miljöhandläggare arbetar du främst med tillsyn av miljöfarliga verksamheter. I arbetet kommer du ha kontakt med verksamhetsutövare, konsulter, kommuner och allmänhet.

Den här tjänsten innebär en förstärkning av tillsynen på avloppsreningsverk samt tillsynsvägledning till kommunerna gällande enskilda avlopp och avloppsreningsverk. Du kommer att ansvara för egna tillsynsobjekt men kommer även vara projektansvarig för arbetet med att kontrollera hur verksamhetsutövarna bl a följer NFS 2016:6. Arbetet är i stor utsträckning självständigt men du ingår samtidigt i en branschgrupp med flera handläggare som bedriver tillsyn på avloppsreningsverk.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Till den här rollen vill vi att du har en relevant akademisk utbildning inom miljöområdet.

Du har även flerårig erfarenhet av att bedriva tillsyn eller prövning enligt miljöbalken och det är särskilt meriterande om den erfarenheten gäller avloppsreningsverk. Alternativt krävs det att du har flerårig erfarenhet av arbete med avloppsreningsverk och är väl insatt i lagstiftningen rörande avloppsrening. Denna erfarenhet kan t e x vara som processansvarig eller konsult vid ett VA-bolag eller avloppsreningsverk.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Tillsynsrollen ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv och kunna väva samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Ett gott omdöme och en personlig mognad är en förutsättning för att bli framgångsrik i din yrkesroll här. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-6656-2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.