jobb just nu!

Läkare/Specialistläkare, deltid, till Regionalt Läkarstöd(RLS)

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Regionalt Läkarstöd är en telefonjourlinje i den prehospitala verksamheten i Skåne.
Ambulansteamen åker ut på cirka 160 000 uppdrag årligen. När de behöver stöd, råd eller ordinationer av läkare kontaktar de det regionala läkarstödet per telefon. Vi har cirka 80-100 konsultationer per dygn.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi nya medarbetare som kan hjälpa till att stötta upp vår verksamhet. Tjänsten är en deltidsanställning på ungefär 25 timmar i månaden vanligtvis uppdelad på tre pass.

Ambulansteamen är välkomna att ringa för diskussion, stöd och beslut i alla kliniska situationer. Detta kan röra sig om triage, ordination av läkemedel, kontakt i enlighet med vårdprogram eller guidelines samt i övriga situationer då teamen vill ha stöd.
Vid triagering till annan vårdnivå än akuten skall ambulansteamen kontakta RLS för diskussion, innan kontakt tas med annan vårdgivare.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är specialistläkare eller under senare delen av din ST-tjänst. Vi vill att du har för tjänsten relevant inriktning som till exempel akutsjukvård, narkos eller allmänmedicin samt att du har ett intresse för den prehospitala verksamheten. Vi erbjuder utbildning och medåkning före anställningen.

Varje år ska speciella vidareutbildningar genomföras, inklusive medåkning minst två dagar i ambulans, samt deltagande i internat/utbildningsdagar med övriga kollegor inom Regionala Läkarstödet.
Vi söker framför allt dig som kan arbeta dygnets alla timmar men vanligtvis på vardagar, dagtid. Man bedriver arbetet via sin telefon, varje samtal journalförs.

Låter det intressant? Läs gärna mer på vår hemsida www.skane.se/rspe

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Timavlönad

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-19

Referensnummer:   A680591

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Arbetstid: Schema.

Kontakt

Kontaktpersoner
Maria Janson, Överläkare, För frågor om tjänsten


0706-26 37 50
Poul Kongstad, Verksamhetschef för RSPE


0705-93 44 48

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.