jobb just nu!

Infrastrukturarkitekt

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. IT-enheten är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 50 medarbetare och ansvar för drift, utveckling, underhåll samt support av kommunens gemensamma IT-miljö.

Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och möter medborgare och våra medarbetare med respekt.

Arbetsbeskrivning

Växjö kommun har en bred och spännande verksamhet som på olika sätt berör alla oss som lever och verkar i kommunen. Verksamheten utvecklas hela tiden och nya tekniska lösningar är en viktig möjliggörare för den utvecklingen. Till vår arkitektgrupp söker vi nu en infrastrukturarkitekt. Vill du jobba med utvecklingen av ett stort it-landskap i teknisk framkant, vara en nyckelspelare i vår pågående molnresa och utveckla nya lösningar som verkligen gör skillnad. Då är det kanske dig vi söker!

Vi har spännande utmaningar framför oss där verksamhet och medborgare ställer allt högre krav på tillgängliga tjänster och snabba förändringar. Digitaliseringen av verksamheten lyfts fram som en framgångsfaktor för hela kommunens utveckling, och det finns en oerhört stor potential med nya smarta lösningar inom alla våra verksamheter. Vi vill ta tillvara på de möjligheter som skapas genom att dels skapa de tekniska förutsättningarna, dels lägga mindre tid på att vidmakthålla befintliga lösningar och istället lägga mer tid på att utveckla nytt. Därför gör vi en stor satsning på att skapa en infrastruktur som möjliggör en förflyttning av infrastruktur till molnet, men också en ökad användning av mer verksamhetsnära molntjänster.

Med den här rekryteringen tillför vi ytterligare spets till vårt arkitektteam. Vi driver stora projekt kring bland annat Azure och Office365 där vi sedan en tid tillbaka stegvis förändrat vår infrastruktur utifrån den målarkitektur vi har. I rollen som infrastrukturarkitekt är du högst delaktig i de förändringar vi genomför. Du har också ett strategiskt ägandeskap för målarkitekturen av delar av infrastrukturen. Utifrån målarkitekturen initierar du själv förändringar i samråd med våra tjänsteansvariga och vårt operationsteam, där du har ansvaret för att lösningen är förändringsbar, kostnadseffektiv, säkert och tillgänglig utifrån de krav som ställs. Ibland designar du och genomför förändringen på egen hand, i andra fall samarbetar du med extern spetskompetens.

Vi erbjuder möjligheten att få jobba med ett stort it-landskap som ger dig spännande tekniska utmaningar i framkant, att tillhöra en grupp med riktigt duktiga arkitekter som hjälper dig utvecklas ytterligare i din roll och en organisation som verkligen lägger kraft och resurser på att du ska utvecklas och växa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill jobba med att ta fram lösningar som gör skillnad. Vi tror att du är intresserad av att förstå och hitta lösningar på verksamhetens behov, men ser också utmaningar i tekniken. Du jobbar i en roll som infrastrukturarkitekt eller motsvarande idag och har troligtvis en bakgrund som systemtekniker. Du har flerårig erfarenhet av en Microsoftbaserad infrastruktur i en stor organisation och en bred förståelse för infrastrukturens delar inklusive Microsofts molntjänster. Erfarenhet av Microsofts molntjänster i en hybrid miljö är meriterande.

Av andra beskrivs du som nyfiken, analytisk och strukturerad. Du är intresserad av ny teknik och tar eget ansvar att hänga med i utvecklingen. Du stödjer på ett engagerat och pedagogiskt sätt dina kollegor och du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du ser ständiga förbättringar och lärande som en naturlig del av arbetet.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du skapar och underhåller goda relationer med både kunder och leverantörer samt har ett serviceinriktat förhållningssätt till alla personer du samarbetar med.

Växjö kommun är en arbetsplats där vi strävar efter att spegla samhället omkring oss och vi ser därför gärna sökanden från alla delar av samhället som kan ge avdelningen en bred mångfald i alla avseenden.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-01

Referensnummer:   KLF 20/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Pontus Berglund
Gruppledare Arkitekt & Projekt
0470-410 86

pontus.berglund@vaxjo.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns konta

0470-410 00

Övrigt

Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.