jobb just nu!

GIS-strateg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kart- och mätsektionen inom stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för kommunens försörjning av kartor och geografiska databaser samt utveckling och samordning inom området geografiska informationssystem (GIS). I sektionens uppdrag ingår också mätning, ajourhållning av geodata, MBK-verksamhet, namnsättning samt framställning av kartprodukter.

Med ledning av sektionschefen arbetar 15 medarbetare med att utveckla, förvalta och tillhandahålla kart- och mättjänster/produkter internt i kommunen, till medborgare och kunder samt samverkar inom området tillsammans med andra kommuner.

Luleå kommun har hög kvalitet på karttjänsterna och driver ett offensivt utvecklingsarbete inom området. Kommunen strävar efter ökad service och säkerhet till medborgarna och andra externa parter bland annat genom att tillhandahålla god kvalitet på informationen.

Arbetsbeskrivning

Som GIS-strateg i Luleå kommun har du en strategisk och samordnande roll inom GIS- och geodataområdet i kommunen.

Du driver den långsiktiga utvecklingen inom dessa områden. Du verkar för att den insamlade geografiska informationen används till analyser och beslutsunderlag för verksamhetsutveckling, effektivisering samt förhöjd kvalitet. Du ansvarar för att upprätta en kommunal GIS-strategi med tillhörande handlingsplan. Du marknadsför och utbildar inom området geografisk information och bidrar med din kunskap i projekt och upphandlingar. Du har en avgörande roll i att samla in och förvalta geografisk information samt systemansvar för kommunens gemensamma GIS-system. Du är en av kommunens sakkunniga inom GIS och det innebär att du kommer att ha en viktig roll inom geodataprocessen, öppna geodata och digitalisering samt olika kommunövergripande projekt. Du upprättar planer och dokument som säkerställer en röd tråd mellan politiska beslut och verksamheternas behov.

Du är också ansvarig för att organisera och sammankalla möten för det tänkta GIS-rådet. Du kommer att få arbeta med en blandning av projekt över organisationsgränserna inom kommunkoncernen och även i samarbeten med andra kommuner

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsexamen med teknisk inriktning och en gedigen GIS-kunskap, eller annan utbildning och kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledning med GIS, gärna från större organisationer och varierade branscher.

Vi vill att du är driven, engagerad, kreativ och har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper. Du arbetar gärna i team, har lätt för att kommunicera och har mycket god samarbetsförmåga. Att ha ett kvalitetstänk är en naturlig del i ditt sätt att få saker utförda.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-26

Referensnummer:   A718151

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ingela Skoog
Rekryteringskonsult Experis AB
0920-24 70 65

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb