jobb just nu!

Geovetare inom klimatanpassning till Linköping eller Göteborg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut, SGI, är en myndighet under Miljö- och energidepartementet som arbetar med forskning, rådgivning och information inom det geotekniska och miljögeotekniska området. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Malmö, Göteborg och Stockholm. SGI är en kunskapsintensiv myndighet under ständig utveckling med cirka 90 medarbetare och nu söker vi en Geovetare till vårt kontor i Linköping eller Göteborg.

Arbetsuppgifter

På SGI arbetar vi brett inom det geotekniska och miljögeotekniska fältet med att använda och utveckla nya och befintliga tekniker och metoder, alltid med samhällsnytta i fokus. Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. Vi arbetar med såväl forskning, som rådgivning och kunskapsförmedling

SGI arbetar bland annat med samhällets anpassning till klimatförändringen och dess inverkan på geotekniska frågeställningar, samt med att främja ett effektivare markbyggande. SGI ger även myndighetsstöd till landets länsstyrelser och kommuner som gäller geotekniska säkerhetsfrågor i planprocessen.

Under 2017 presenterade SGI en handlingsplan för hållbart markbyggande i ett föränderligt klimat. Vi ser att en satsning på fortsatt kunskapsuppbyggnad om klimatförändringens effekter är nödvändig, specifikt klimatförändringens inverkan på klimatlaster och kopplingen till markförhållanden och geokonstruktioner.


Dina arbetsuppgifter kommer i stor utsträckning att vara kopplade till arbetet med att genomföra aktiviteter i vår handlingsplan för hållbart markbyggande i ett föränderligt klimat. Du kommer att arbeta med att utveckla och förbättra förståelsen av jordartsgeologiska förändringar på grund av klimatförändringen, specifikt ur geohydrologiskt och geomorfologiskt perspektiv. Dina arbetsuppgifter kommer också att innebära samverkan med andra aktörer utifrån handlingsplanens aktiviteter

Arbetet innebär både att leda egna uppdrag och att medverka i andras uppdrag inom SGI:s verksamhet. Arbetet innebär många externa kontakter med främst myndigheter och kommuner men också kontakter med privata beställare och forskningsaktörer.

Tjänsten innefattar även medverkan i vår verksamhet med kunskapsförmedling, exempelvis kurser, seminarier och föredrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med geovetenskaplig examen (i kvartärgeologi eller naturgeografi) med inriktning mot geostatistik, sedimentologi eller motsvarande och som har varit yrkesverksam inom området i några år. För tjänsten krävs god förståelse för och kunskap om de processer som styr formationer i landskapet som exempelvis erosion och sedimentation, naturolyckor (ras och skred), transgression och regression, sedimenttransport, förutsättning för liquefaction etc. För tjänsten är det även önskvärt med kunskaper i geostatistik och meriterande är modelleringskunskaper för att exempelvis kunna modellera klimatlasters (till exempel stigande havsnivåer) påverkan på geologiska/geotekniska förhållanden samt GIS-kunskap.
Vi vill att du ska ha intresse för arbete med en hållbar samhällsutveckling och att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/


Ansökan

Referensnummer:   0295

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Tjänsten är placerad vid avdelning Klimatanpassning i Linköping eller Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior och andra handlingar som du vill åberopa Uppge löneanspråk i ansökan.

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.