jobb just nu!

Förskollärare till Landerigatan, yngre åldrar

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt. Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en del av en arbetsgrupp som arbetar för barnens utveckling? Som förskollärare hos oss på Landerigatan 17 arbetar du tillsammans med engagerade kollegor och leder, planerar och genomför det pedagogiska arbetet utifrån barnens behov och intressen.

Förskolan Landerigatan 17 ligger i ett lugnt område i Bagaregården. Förskolan har en stor gård med goda möjligheter till lek och rörelse. Förskolans avdelningar har namn inspirerade av solsystemet och rymden. På avdelningarna Solen och Kometen går yngre barn, och det är på den sistnämnda du kommer att arbeta. I samma hus som förskolan finns flera andra verksamheter, bland annat ett äldreboende vilket skapar en levande atmosfär.

Som förskollärare hos oss kommer du tillsammans med övriga förskollärare att ansvara för verksamhetens utveckling genom att vara drivande i de pedagogiska idéerna, dokumentera barnens lärprocesser och utvärdera dessa. I ditt arbete ingår det även att kontinuerligt planera och utvärdera verksamhetens mål, samt att hålla dig uppdaterad på ny forskning inom området. Vidare ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten bedrivs enligt läroplanen. Vi arbetar för att skapa trygga och harmoniska barngrupper och lägger stor vikt vid varje barns individuella behov och förutsättningar.

Kommer du till oss som nyutexaminerad förskollärare har du förmånen att få tilldelat dig en mentor, som under det första året kommer att stödja dig i ditt nya arbete. Detta ger dig möjlighet att snabbare komma in i arbetet och i arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en legitimerad förskollärare. Vidare ser vi att du kan använda pedagogiska metoder och tekniker i arbetet för att barnen ska utvecklas i enlighet med förskolans mål, utifrån individuella förutsättningar och behov.

Du som söker har även ett intresse av att utveckla förskolans pedagogiska verksamhet genom att utmana existerande arbetssätt, tankesätt och metoder. Då arbetet innebär mycket sociala kontakter med barn, kollegor samt föräldrar är det viktigt att du är relationsskapande, bidrar till en konstruktiv kommunikation och trivs i samarbete med andra.

Låter det här som en tjänst som skulle passa dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-11-01

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-04

Referensnummer:   333/17

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Andriette Enger
TF Förskolechef Överås
0313656026

Facklig företrädare
Anna-Mia Nilsson
Lärarförbundet
031-701 55 09

Övrigt

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Med hänvisning till lagarna som reglerar registerkontroll så måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.