jobb just nu!

Erfaren miljöhandläggare för tillsyn av miljöfarlig verksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Inom miljöavdelningen ingår sakområdena vatten, naturvård, miljöprövning och miljöskydd. Här finns både myndighetsuppgifter och strategiskt utvecklingsarbete, spännande arbetsuppgifter för dig som vill påverka vår miljö. På miljötillsynsenheten är vi knappt 30 medarbetare som i huvudsak arbetar med tillsyn av miljöfarlig verksamhet, förorenade områden och tillsyn enligt Sevesolagstiftningen.

Regeringen har beslutat om en satsning på miljötillsyn. Länsstyrelsen Skåne söker därför en miljöhandläggare med tillsynskompetens inom bland annat avfall, täkter och infrastruktur. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är en tillsvidaretjänst med tillträde snarast enligt överenskommelse. Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och miljöavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Arbetsuppgifter

Den här tjänsten innebär en förstärkning av tillsynen av miljöfarlig verksamhet. Arbetsuppgifterna är främst miljötillsyn inriktade mot branscherna avfall, täkter och infrastruktur. Den slutliga utformning av arbetsuppgifterna är beroende av dina erfarenheter och kompetens.

Du kommer att ha tillsynsansvar för flera anläggningar inom ovan nämnda branscher. I tillsynsrollen ingår bland annat att genomföra tillsynsbesök, skriva förelägganden och ha kontakt med konsulter, kommuner och allmänhet. Du ingår samtidigt i branschgrupper med flera miljöhandläggare där man t ex hanterar frågor om tillsynsvägledning till länets kommuner, remisser etc.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en relevant akademisk utbildning inom miljöområdet. Goda kunskaper om miljöbalken och dess tillämpning är nödvändigt varför vi vill att du har flerårig erfarenhet av tillsyn eller prövning av miljöfarlig verksamhet vid kommun eller länsstyrelse. Alternativt har du flerårig yrkeserfarenhet gällande tillämpning av miljölagstiftningen från den privata sektorn.

Det är meriterande om du har tillsynserfarenhet inom områdena avfall, täkter och infrastruktur (hamnar och flygplatser). Det är även meriterande med kompetens inom bullerområdet. B-körkort är ett krav.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Tillsynsrollen ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv och kunna väva samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. God förmåga att formulera sig i tal och skrift är viktigt. Ett gott omdöme och en personlig mognad är en förutsättning för att bli framgångsrik i din yrkesroll här. Vi jobbar tillsammans mot gemensamma mål varför det är viktigt att du är positiv, initiativtagande och utvecklingsinriktad i samarbetet med dina kollegor.

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-7355-18

Gör ansökan

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.