jobb just nu!

Elevassistenter sökes till särskola och skola

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever från att de är 1 år till att de är 20 år. Vi ansvarar för cirka 19000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19–20-åringar.

Utbildningsförvaltningens verksamhet innefattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Hos oss finns både den lilla och den stora förskolan och skolan, och förskolan och skolan på landet och i staden. Vi har verksamheter med olika inriktning såsom Reggio Emilia, musik eller IB. Det finns alltså goda möjligheter att den typen av verksamhet du helst vill jobba med finns hos oss. Vi är i ett expansivt skede och har dessutom ett antal medarbetare som går i pension, vilket innebär att vi behöver rekrytera flera nya medarbetare. Vi tror att vi har något att erbjuda just dig!
Som arbetstagare hos oss är du viktig! Det är du, som tillsammans med oss, bidrar till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Arbetsbeskrivning

Utbildningsförvaltningen behöver rekrytera ett antal elevassistenter.

Som elevassistent är din primära uppgift att arbeta för att hjälpa eleven tolka sociala och pedagogiska situationer i syfte att göra eleven självständig och delaktig i sitt eget lärande. Elevernas behov styr utformningen av ditt uppdrag vilket innebär att du kan komma att arbeta både i skolan och i fritidshemmet. Du arbetar nära lärarna på skolan och har även kontakt med elevhälsoteam för att ge eleven förutsättningar att lyckas.

Mer information om aktuell tjänst ges vid en eventuell intervju.

Tjänsterna varierar i sysselsättningsgrad och om de är tidsbegränsade eller tillsvidare.

Kvalifikationer

För tillsvidareanställning söker vi dig som har utbildning som elevassistent eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och med tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent och gärna med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

För tidsbegränsade utrymmen är även du som har antingen utbildning eller erfarenhet aktuell för anställning.

Som person är du pedagogisk och lyhörd och kan samtidigt sätta gränser. Du har ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med pedagogerna skapa de bästa förutsättningar för våra barn och elever. Du är tydlig och trygg i din yrkesroll gentemot både elever, föräldrar och kollegor, och har god förmåga att skapa bra relationer med dessa. Du har ett intresse och förståelse för barn och elevers olika förutsättningar och arbetar lösningsfokuserat för att tillgodose elevens individuella behov. Du är självgående, flexibel och bemöter alla elever positivt och engagerat.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan.
Ange gärna i din ansökan om det är någon specifik skola du söker.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

10 augusti 2017

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   UTBF 76/ 17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   10

Kontakt

Kontaktpersoner
Tina Huldt
Personalspecialist
0470-410 56

Jenny Torres
Personalspecialist
0470- 41624

Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via kontaktcenter

0470-410 00

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter ”Skola eller barnomsorg (442.5)” och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.