jobb just nu!

Bygglovingenjör

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

I Växjö finner du en spännande kombination av småstadsidyll, universitetsstad och nöje. Här kan du leva gott med minimal miljöpåverkan. Idag är vi ca 89 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. Hos oss får du 7 000 engagerade arbetskamrater. Vi arbetar också aktivt för att ta till vara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet. Växjö kommun driver ett framgångsrikt arbete med klimatfrågor med en strävan att bli en fossilbränslefri kommun. Vi profilerar oss som Europas grönaste stad, en utmaning där stadsbyggnadskontoret har en självklar roll för upplevelsen. Tillsammans med universitetet och näringslivet utvecklar vi den moderna trästaden.

Inom stadsbyggnadskontoret finns samlad kompetens för mätning, kartframställning, GIS, detaljplanering, fastighetsbildning och bygglov. Detta ger alla medarbetare delaktighet och insyn i hela den process som ofta startar i ett tidigt samtal kring projektidé och slutar i bygglov. Förutom bygglov, handlägger byggavdelningen frågor kopplade till byggande och boende samt har ett nära samarbete med planavdelningen i detaljplaneringen.
Stadsbyggnadskontoret ansvarar för kommunens kartproduktion, detaljplanering och fastighetsbildning. Dessutom har vi hand om bygglovhantering och byggtillsyn.

Stadsbyggnadskontoret söker nu en medarbetare med intresse för hus- och stadsbyggnad till vår bygglovavdelningen. Bygglovavdelningen har idag 17 medarbetare och är en expertgrupp som arbetar med frågor som berör bygglov och byggtillsyn samt handlägger i första hand ärenden som gäller bygglov och anmälan.

Välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter som bygglovingenjör ingår handläggning och uppföljning av bygglov med inriktning på tekniska frågor. I rollen ingår även rådgivning och service inom kommunen och till allmänheten i plan-och bygglagen. Arbetsuppgifterna innebär att du aktiv driver ärenden inför och vid handläggning av bygglov, vilket även innebär ett nära samarbete med andra medarbetare på bygglovavdelningen och med sökande som kan vara byggföretag, privata fastighetsägare samt att föredra ärenden i politiska nämnder.

Kompetensutveckling och en lärande organisation är viktigt för oss och du kommer att erbjudas möjlighet att utvecklas i arbetet genom deltagande i kurser och branschkonferenser men förutsätts också aktivt kunna bidra till vår gemensamma kompetensuppbyggnad genom att dela med dig av dina kunskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning som byggnadsingenjör eller relevant ingenjörsutbildning inom området. Dina kunskaper inom plan- och bygglagen är goda och vi ser gärna att du har erfarenhet inom detta område. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från byggbranschen är detta meriterande. Övrigt meriterande är om du har erfarenheter från en kommunal verksamhet och dess beslutprocess.

I denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du som person är serviceinriktad, utåtriktad, trovärdig då arbetet innebär många personliga kontakter. Du skall även kunna arbeta självständigt och följa rutiner och anvisningar. Du skall även ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt ha god dator/IT-vana. Tjänsten förutsätter att du har körkort med B-behörighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-17

Referensnummer:   SBK 2/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Magnus Ericsson
Bygglovchef
0470-410 00

Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via Kontaktcenter

0470-410 00