jobb just nu!

Avdelningschef, Avd 65, Rättspsykiatriska regionkliniken

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Rättspsykiatriska regionkliniken bedriver högspecialiserad psykiatrisk vård och är en av landets fem större specialistkliniker inom rättspsykiatrin. Kliniken har utöver regionuppdrag ett riksintag. Flertalet av klinikens patienter är överlämnade av domstol till vård. I uppdraget innebär även att ta emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk heldygnsvård. Avdelning 65 är en utslussningsavdelning med 16 vårdplatser. På avdelningen vårdas både män och kvinnor.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef kommer du ha ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. Du kommer att ha ansvar för enhetens verksamhet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö och tillhör ett team med avdelningschefer vilka rapporterar till områdescheferna. Som avdelningschef är det viktigt att du ser rättspsykiatrin som en helhet.

De professioner som arbetar på enheten är skötare, sjuksköterskor, behandlingsassistenter, behandlingspedagoger och beteendevetare. Du kommer att ha personalansvar för ca 25 medarbetare. Vi arbetar i team runt patienten vilket innebär att vi samarbetar med diverse yrkesprofessioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitetsutbildning inom hälso- och sjukvård alternativt beteendevetenskap eller socialt arbete. Erfarenhet av ledarskap, av arbete med aktuellt patientklientel ses som meriterande. Vi ser gärna att du har ett coachande ledarskap och är bekväm med att delegera ansvar till medarbetarna. Du behöver kunna överblicka helheten och ha god förmåga att samarbeta samt strukturera och sätta ramar för verksamheten tillsammans med klinikens ledning. Du har lätt för att skapa goda relationer, värnar om ett bra arbetsklimat och står för ett synligt, tydligt och engagerat ledarskap.

Den rättspsykiatriska vården står ständigt inför utmaningar vilket kräver framtidsvision, arbetsglädje samt stort fokus på verksamhetsutveckling. Därmed är förmåga att leda, engagera och motivera dina medarbetare i ett kontinuerligt utvecklingsarbete en förutsättning.

I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt alkohol-och drogtest via vår företagshälsovård Previa.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-21

Referensnummer:   PSC 18/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Ann-Sofie Karlsson
Områdeschef
0470-589924
0709-673234
ann-sofie.karlsson@kronoberg.se
Karolina Arsunan
HR-samordnare
0470- 58 97 08
0767- 259 641
För facklig kontakt ring vår växel

0470- 58 80 00

Övrigt

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029