jobb just nu!

Administrativ chef

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med drygt 30 000 invånare på det småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun.
Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1 300 medarbetare medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och samtidigt känna glädje och stolthet över sina framgångar.

Utifrån politiskt fattade beslut och tillgängliga resurser ser vi till att levererera de tjänster och den service som kommuninvånarna behöver. Det sker genom ett professionellt och respektfullt bemötande. Inom barn- och utbildningsförvaltningen ser vi utvecklingsarbete som en självklarhet för att möta de utmaningar som vi står inför.

Arbetsbeskrivning

Som administrativ chef ansvarar du för det strategiska administrativa arbetet på hela förvaltningen och säkerställer att arbetet följer offentligrättsliga principer. Uppdraget är att bidra till att arbetet bedrivs så effektivt som möjligt och utvecklas i enlighet med lagar och politiskt fattade beslut samt kommunens policys, riktlinjer och rutiner. I det ingår omvärldsbevakning, uppföljning, utredning och analys. I uppdraget ingår också att utveckla verksamheten genom att skapa processer och strukturer för framtagande av uppgifter, kopplingar till verksamhetsförändringar och förändringar i omvärlden samt utveckla och säkerställa rutiner inom hela förvaltningen. Exempel på sådana aktuella projekt kan vara dokument- och ärendehanteringssystem och skoladministrativt system. Där ansvarar du för att vara förvaltningens representant i det kommunövergripande projektet och att driva utvecklingen både i projektgrupper och i den egna förvaltningen.

För dig är det självklart att arbeta digitalt i olika system och på det sättet se möjligheten för hela förvaltningen att öka kvalitén i verksamheten. Du är chef för den administrativa enheten och leder arbetet på enheten. I det analyserar du mål och resultat och styr mot uppsatta mål. Du föredrar ärenden inför den politiska nämnden och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du är direkt underställd förvaltningschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleutbildning på avancerad nivå, gärna med inriktning mot statsvetenskap, juridik, statistik och/eller systemprocesser eller annan likvärdig utbildning. Tjänsten kräver goda IT-kunskaper och intresse för att driva digitaliseringens möjligheter i offentlig förvaltning.

Som person är du självgående, strukturerad och tycker om att driva utvecklingsfrågor. Vi tror att du är en ledare/chef som har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem för att lösa dem. Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbete efter omständigheterna.
Arbetet kräver djup erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Du är van att ta fram dokument av hög kvalitet och att hålla i presentationer. Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Enligt överenskommelse.
100 %
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-05

Referensnummer:   G-AÖJ - 2

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ivan Madunic, Intend AB
Rekryterare

0705-32 08 16
ivan@intendab.com
Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via Medborgarkontore

0380/518000

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.