jobb just nu!

Omsorgsstödjare och personliga assistenter till sommaren

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning


Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar.
Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Enheten Stöd och service vänder sig till familjer med barn och ungdomar från 0 till 20 år med funktionsnedsättningar. Enhetens verksamheter skall medverka till att skapa goda levnadsvillkor för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Allt stöd grundar sig på beslut ifrån LSS-lagen.

Arbetsbeskrivning

Tycker du om att arbeta med barn och ungdomar och samtidigt vill vara ett viktigt stöd i någon annans liv? Nu söker vi omsorgstödjare/personlig assistent till enheten Stöd och Service som vill arbeta hos oss i sommar!

Som omsorgsstödjare/ personlig assistent kommer du att arbeta med barn och ungdomar som är i behov av stöd i någon form i deras vardag. Du stöttar barn eller ungdomar i deras kommunikation och hjälper även till med den personliga omvårdnaden. Hos oss arbetar vi med förtydligande pedagogik som metod. Som omsorgsstödjare/personlig assistent jobbar du både dag, kväll, natt och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning som undersköterska, barnskötare eller annan likvärdig utbildning. Alternativt att du har studerat eller studerar till beteendevetare, lärare, sjuksköterska eller annan liknande högskoleutbildning.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning och att du tidigare har jobbat med barn eller ungdomar. Har du erfarenhet av omvårdnadsarbete och har jobbat utifrån ett pedagogiskt anpassat arbetssätt ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare jobbat med dokumentation då det ingår i arbetet, det är därför också viktigt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

En del arbete kan förekomma på landsbygden i Eskilstuna kommun och vi ser därför gärna att du har B- körkort.

För att passa i rollen behöver du som person vara anpassningsbar och ha förmågan att se människor utifrån olika perspektiv. Som person är du kreativ och gillar att arbeta med nya idéer. Du har lätt för att skapa kontakt med andra människor och du har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du är en person som lyssnar på andra och du har lätt för att förstå och sätta dig in i andra människors känslor och beteenden. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du har en förmåga att kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

För att en person ska få arbeta inom barn- och ungdomsverksamheterna måste vi få ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer på www.polisen.se och hämta blanketten 442.9 som är avsedd för arbete inom LSS.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning:   Timavlönad

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-31

Referensnummer:   3425

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   25

Kontakt

Kontaktperson
Rasmus Öhrn
Rekryteringskonsult
016-710 31 50

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.