jobb just nu!

Folkhälsoutvecklare till Sydnärkes folkhälsoteam

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Arbetsuppgifter

Vill du ha ett omväxlande, utvecklande och fritt arbete, med stöd av likasinnade kollegor, där du har möjlighet att påverka och se dina förslag bli verklighet? Då är det här jobbet för dig!

Fem kommuner i Sydnärke har gått samman för att samverka i folkhälsoarbetet. Folkhälsoteamet är lokaliserat i Fjugesta, men arbetsområdet omfattar hela södra Örebro län. Utifrån överenskommelse med Region Örebro län har folkhälsoteamet bildats i syftet att stödja, samordna och utveckla det lokala folkhälsoarbetet.

Med anledning av att folkhälsoteamet beviljats projektmedel från Folkhälsomyndigheten, att vi har en vakant tjänst och ytterligare möjligheter att resursförstärka teamet under en begränsad tid söker vi nu ytterligare tre medarbetare, två för tillsvidareanställning och en för en visstidsanställning.
Vi söker dig som vill jobba i vårt team med kompetens inom:
• ANDT-preventivt arbete: Projektledare för ”Tobakstriangeln”, ett treårigt projekt finansierat av Folkhälsomyndigheten.
• Föräldraskapsstöd: Utvecklingsarbete i samverkan med Familjecentraler, förskolor samt övriga kommunala verksamheter.
• Hälsofrämjande skolutveckling: Utvecklingsarbete i samverkan med skolor kring bland annat värdegrundsfrågor och levnadsvanor.
• Hälsosamt åldrande: Samordning av Seniorfestivalen i Sydnärke samt projektledning av Seniorkraft, en intervention för att förlänga den tredje åldern.

Folkhälsoteamets huvuduppdrag är att fungera som kunskaps- och metodstöd till kommunernas verksamheter. I teamets arbetsuppgifter ingår att öka den folkhälsovetenskapliga kompetensen i kommunerna, samordna folkhälsointerventioner samt underlätta samverkan mellan olika aktörer. Arbetet fokuseras på målgrupperna barn och unga, äldre samt utsatta grupper.
Folkhälsoteamet arbetar även med områden som epidemiologisk uppföljning, delaktighet och inflytande samt integrationsfrågor. Arbetsområden kan tillkomma och/eller omfördelas mellan teamets medlemmar utifrån behov, kvalifikationer och erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- akademisk examen inom folkhälsovetenskap eller närliggande kunskapsområde
- har B-körkort liksom tillgång till egen bil
- har mycket god förmåga att dokumentera och förmedla kunskap muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt sätt
- har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och implementera nya metoder i samarbete med andra
- har goda kunskaper inom datoranvändning anpassat till arbetets karaktär
Det är önskvärt med dokumenterad erfarenhet av folkhälsoarbete och det är meriterande om du har arbetat inom en politiskt styrd organisation och drivit egna projekt.

Som person är du drivande, självständig och bekväm med att tala inför grupp. Vi ser att du har en god förmåga att etablera och upprätthålla externa och interna kontakter samt driva flera parallella spår.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast för alla tre tjänsterna.
Tjänsten som är ett vikariat beräknas pågå till 2018-12-31.

Ansökan

Referensnummer:   A744853

Gör ansökan

Övrigt

Skicka din ansökan snarast, intervjuer sker löpande.
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.