jobb just nu!

Fiskeribiolog/fiskerikonsulent

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Länsstyrelsen i Jönköpings län är en arbetsplats med cirka 260 medarbetare. Engageras du av samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle utifrån ditt yrkeskunnande? Då kan Länsstyrelsen vara en arbetsplats för dig!
Vi är en arbetsplats med bred verksamhet där du har inflytande över ditt arbete och goda utvecklingsmöjligheter. Du har kontakter och samverkar med företag, kommuner, organisationer och medborgare i vårt län. Som medarbetare på länsstyrelsen är du en del i utvecklingen av samhället.Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att vara med och utveckla fisket och fiskevården i Jönköpings län?
Om svaret är ja, tycker vi du ska söka vår tjänst som fiskeribiolog/fiskerikonsulent på Länsstyrelsens fiskeenhet. Fiskeenheten är en av fem enheter på Naturavdelningen och omfattar 15 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Fiskeenheten arbetar med ärendehandläggning (t ex fiskutsättningar), projektledning och projektsamordning, fiskeribiologiska undersökningar, fisketillsyn Vättern och utvecklingsprojekt inom verksamhetsområdet fiske. Därutöver ingår även en del nationellt arbete med miljödatasystem. Enheten har ansvaret för Länsstyrelsens arbete med restaurering och fiskevård i länet, samordnar länsstyrelsernas fiskefrågor i Vättern samt deltar i flera nationella sammanhang.
Arbetsuppgifterna inom enheten fördelas mellan medarbetare med utgångspunkt från kompetens och intresse. Tjänsten omfattar flera olika arbetsuppgifter enligt ovan och tyngdpunkten kommer att styras med utgångspunkt från din kompetens. Klart är dock att arbetet kommer att innefatta uppgifter med koppling till fiskevård och frågor med anknytning till Vättern.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som fiskeribiolog, limnolog, fiskerikonsulent eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har relevant arbetslivserfarenhet från ovan beskrivna verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Erfarenhet av myndighetsarbete, projektledning, fiskevårdsarbete samt genomförande och utvärdering av fiskeribiologiska undersökningar är meriterande. God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska är en förutsättning, liksom erfarenhet av arbete med MS Office (programvarorna i Officepaketet) eller motsvarande. Körkort för bil underlättar arbetet. Även kunskaper/erfarenheter av samverkan, muntliga presentationer, GIS och statistik, hantering av fiske/miljölagstiftning, fisketillsyn och ekonomihantering är meriterande.
Som person är du lugn, systematisk och välorganiserad samt har lätt för att samarbeta. Du är även initiativrik, engagerad och ansvarskännande med förmåga att driva projekt till avslut inom föreskriven tid. Du klarar av förändringar avseende arbetsuppgifter och arbetsbelastning.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Annonsen omfattar en tjänst med tillsvidareanställning samt en tidsbegränsad anställning. Länsstyrelsen tillämpar provanställning vid tillsvidareanställningar.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-27

Referensnummer:   112-2658-2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Anton Halldén
Enhetschef
010-2236000

Per Säverot
Fiskerikonsulent
010-2236000

Fackliga företrädare
Peter Blomsterberg
ST
010-2236000

Nils Lagerkvist
Saco-s
010-2236000

Övrigt

Länsstyrelsen i Jönköping är en arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla anställda.