jobb just nu!

Skolpsykologer, Central barn- och elevhälsa i Falkenberg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?Välkommen till Falkenbergs kommun, här får du möjlighet att jobba med det viktigste vi har, våra barn!

Arbetsbeskrivning

Vi söker 2 skolpsykologer som i sitt arbete bidrar till barns och ungdomars hälsa, trygghet och lärande i ett helhetsperspektiv. Psykologerna kommer att ingå i en grupp om 4 psykologer och ha sin arbetsplats placerad på Central barn- och elevhälsa i Falkenberg. Som skolpsykolog i Falkenbergs kommun har man stor frihet och ett stort ansvar för att själv utforma arbetssätt och metod, samtidigt som det finns goda förutsättningar till att vara delaktig i verksamhetens utveckling.

På centrala barn- och elevhälsan arbetar psykologer, lärare, specialpedagoger, specialpedagoger med inriktningar tal/språk & kommunikation/syn/hörsel, skoldatatekspedagog, processhandledare, individuellt samtalsstödjare till personal samt enhetschef för elevhälsan.
Som psykolog på Central barn- och elevhälsa arbetar man mot förskola, grundskola, gymnasieskola samt särskola. Psykologerna ingår i flera elevhälsoteam på olika skolenheter i kommunen. Elevhälsans uppdrag är att arbeta med elevernas lärmiljö med fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser, där insatser görs på både individ-, grupp- och organisationsnivå. Därutöver har psykologerna ett antal andra uppdrag som fördelas inom gruppen.
En viktig roll är att bidra till det systematiska utvecklingsarbete som pågår både centralt och lokalt på de olika skolorna. Vidare arbetar skolpsykologen med handledning, konsultation, bedömning, fortbildning, utredning samt lärmiljöanpassningar.

Kvalifikationer

Vi söker två legitimerade psykologer eller psykologer som har examen från psykologprogrammet och ska göra PTP.
Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga till självständigt arbete samt förmåga till samarbete med andra professioner inom verksamheten.
Tidigare arbete inom förskola och/eller skola är en merit, liksom erfarenhet av förebyggande arbete inom elevhälsoteam.
Du har en god förmåga att kommunicera och förmedla elevers behov och förutsättningar till din organisation, till vårdnadshavare och övriga berörda aktörer. Du arbetar effektivt med komplexa frågor och har förmåga att lösa problem. Du är intresserad av verksamhetsutveckling, är analytiskt lagd och ser både delar och helheter i en organisation och ser vikten av inkludering.

Körkort och tillgång till bil krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillsvidareanställning. Tjänsten kan komma att omvandlas till PTP-tjänst vid behov.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-28

Referensnummer:   Buf 17/18-4

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Maria Nebel
VC barn- och elevhälsa
0346-886296

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kontaktcenter

0346-88 60 00

Övrigt

Inom våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (SFS 2000:873).
Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.

Legitimation ska bifogas i ansökan, alt behörighetsgivande examen som berättigar dig till en legitimation.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan befintlig personal.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.