jobb just nu!

Malung-Sälens kommun söker personalchef

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med pågående byggnation av en internationell flygplats i Sälen.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsbeskrivning

Vår nuvarande personalchef kommer under våren 2018 gå i pension och Malung-Sälens kommun söker nu efter hans ersättare.

I din roll som personalchef driver du såväl det strategiska utvecklingsarbetet som det operativa personalarbetet i linje med kommunens vision och mål. Rollen är bred och du arbetar i ett nära samarbete med kommunens förvaltningschefsgrupp.

Du leder vårt personalkontor med lönehandläggare, personalutvecklare samt bemanningsenhet och arbetsmarknadsenhet. Tillsammans med dina medarbetare stöttar du organisationen gällande lönefrågor, kompetens- och ledarutveckling, rekrytering, hälsoarbete, internkommunikation, fackligt samarbete, rehabilitering och övriga personalärenden. Ett viktigt uppdrag är att stödja våra chefer i deras ledarskap och personalansvar.

Våra prioriterade arbetsområden under de närmaste åren är rekrytering, kompetensförsörjning, arbetsgivarpolicy, ledarskap och medarbetarskap. Kvaliteten på personaladministrationen i kommunen ska fortsätta att utvecklas och arbetet med att vidareutveckla vårt PA-system fortsätter, liksom att utveckla och förnya policys samt processer.

Du är intresserad av att initiera och driva olika personalutvecklingsprojekt inom kommunen.
Som ledare är du en förebild som motiverar och stimulerar medarbetare att arbeta och verka enligt kommunens mål och visioner. Du utövar ett coachande ledarskap och utgör ett aktivt stöd till kommunens chefer.

Vi erbjuder Dig ett spännande och givande arbete i en kommun under ständig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker sig som har kvalificerad erfarenhet som personalchef eller liknande från större organisationer samt relevant akademisk utbildning.

Det är en fördel om du är förtrogen med arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och bygga ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan både internt och externt. Du är tydlig och kommunikativ som ledare, stödjer medarbetare och skapar delaktighet. Du vågar ta beslut i frågor och har förmåga att hantera svåra samtal. Du har en vana av att ge råd och vägledning till chefer.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tillsvidare. Tillsvidareanställning med ett förordnande om 4 år avseende tjänst som personalchef.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-03

Referensnummer:   A729002

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Olle Emanuelsson
Kommunchef
0280- 181 32

olle.emanuelsson@malung-salen.se

Övrigt

I rekryteringsarbetet har Malung-Sälens kommun beslutat vilka rekryteringsvägar som ska användas. Vi frånsäger oss därför all kontakt med säljare gällande annonsering, bemanning eller liknande.