jobb just nu!

Specialpedagog till Hidinge skola, Lekebergs kommun

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.

Hidinge skola är belägen i Lanna, ett stenkast från E18, i norra delen av kommunen.
Skolan har på senare tid byggts om och byggts till, för att möta det växande behovet av inflyttning. Lokalerna är anpassade för att ge en god utbildning i flera avseenden, där alla klassrum har tillhörande grupprum, det finns en NO-sal, en sal för Hem- och konsumentkunskap samt rejäla ytor för fysisk aktivitet såväl utomhus som inomhus.
Vi har en välutbildad personalgrupp inom alla områden och behörigheten är 100 %. Intern fortbildning inom ledarskap och ICDP, där medarbetarna har hög delaktighet och stora påverkansmöjligheter, har skapat ett gott arbetsklimat för såväl elever som personal. Skolan har genom åren haft hög måluppfyllelse och ovan nämnda arbete har visat sig leda till fortsatt gott resultat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.seArbetsbeskrivning

Inom Kultur- och bildningsförvaltningen har vi ett Barn- och elevhälsoteam, med personal inom kompetenserna psykolog, specialpedagog, kurator, skolsköterska samt skolläkare. Specialpedagogerna, som grupp, samarbetar för att tillvarata varandras spetskompetens och för att utveckla arbetssätt och metoder genom regelbundna träffar.
Du kommer att arbeta i skolans ordinarie verksamhet med elever 6-12 år. Din roll som specialpedagog blir att handleda personal, kartlägga elevers skolsituation, vara behjälplig med upprättande av åtgärdsprogram samt arbeta med enskilda barn eller grupper med elever. Som specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam som leds av rektor. Uppdraget innebär att ansvara för främjande förebyggande arbete samt att arbeta med elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är behörig specialpedagog mot åldrarna 6-12 år
- har arbetat några år som lärare
Vi ser gärna att du har erfarenhet av handledning då det är en viktig kompetens i denna roll.
Vi förväntar oss att du är en person som har en god samarbetsförmåga samt har en förmåga att skapa förtroende gentemot elever, föräldrar och kollegor och uppskattas för ditt kunnande och kompetens.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-09

Referensnummer:   A651833 - Kopia

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Ulrika Lagnesjö
Tf rektor
0585-482 01

ulrika.lagnesjo@lekeberg.se
Facklig företrädare
Facklig företrädare
Nås via växeln
0585-487 00

Övrigt

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.