jobb just nu!

Miljöhandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 240 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Arbetsuppgifter

Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Miljöenheten förstärker nu sitt arbete med dricksvattenfrågor och söker därför en miljöhandläggare med inriktning mot dricksvatten. Som miljöhandläggare kommer du främst att arbeta med att bilda, revidera och bedriva tillsyn av vattenskyddsområden samt att vägleda kommunerna i deras arbete. Initialt kommer en revidering av länets vattenförsörjningsplan också ingå i arbetsuppgifterna. Uppgiften innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Ytterligare arbetsuppgifter kan bli aktuella beroende på din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har naturvetenskaplig, teknisk eller motsvarande högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning
- Du bör ha goda kunskaper inom hydrogeologi
- Erfarenhet av tidigare arbete med vattenskyddsområden och prövning samt tillsyn enligt miljöbalken är meriterande
- Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga
- Som person är du strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du har en förmåga att se helheten och sätta in frågor i ett bredare sammanhang. Du har förmåga att kommunicera pedagogiskt och förklara beslut och ställningstaganden
- Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper
- B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten

Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning

Tillträde 2018-04-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   112-1598-2018

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.