jobb just nu!

Beroendeterapeut

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.
Kommunens öppenvårdsverksamhet för missbruks- och beroendeproblematik, Gula Villan, ligger strax intill järnvägen, endast 2 minuters gångavstånd bort. Pendlingsmöjligheterna är därför mycket goda. Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. Tierps kommun kännetecknas av kundfokus och framtidstro. Vi söker dig som ser det naturligt att visa respekt, ta ansvar och har mod att tänka nytt i arbetet som behandlare hos oss. I augusti 2015 blev vi en integrerad mottagning med landstingets beroendemedicin, vilket gör att vi har stor tillgång till bred kompetens.

Inom IFO arbetar engagerade medarbetare som med sin kompetens och goda serviceanda bidrar till kommunens välfärd. Vårt arbetsklimat är tillåtande med högt i tak och atmosfären hos oss är otvungen och avspänd med mycket skratt. Vi ser det som en god jordmån för nya idéer och infall. Vi tror att engagemang föds genom uppmuntran och tillit. Därför eftersträvar vi ett kreativt arbetsklimat med stimulerade medarbetare som bidrar till såväl dynamik som utveckling. Det gör att vi arbetar nytänkande med såväl vår egen miljö som våra klienter under eget ansvar. Vi vill framåt och egna initiativ uppmuntras.
Men livet är mer än bara arbete och vi är alla olika. Därför vill vi att den som arbetar hos oss även ska få ihop sitt privatliv.

Vi erbjuder våra behandlare regelbunden handledning av välutbildade leg. psykoterapeuter. Som nyanställd får du även extrastöd från en kollega som fungerar som din mentor.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingspersonal som tycker de är roligt att arbeta med människor som behöver stöd att ta sig ur sitt beroende av exempelvis alkohol eller droger, samt att vara stöd till deras anhöriga. Arbetet sker inom ramen för vår öppenvårdsverksamhet, Gula Villan, som bedrivs i nära samarbete med landstingets beroendevård i en integrerad form, vilket ställer arbetet krav på samarbetsförmåga. Insatser sker på uppdrag av IFO:s Vuxenenhet.
Arbetet innefattar såväl uppsökande verksamhet som motivationshöjande insatser individuellt och i grupp. Stor vikt läggs vid att stärka individens egen förmåga att driva sina processer, och att hålla ihop sina stödjande nätverk.

Kvalifikationer

Du ska ha en socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av behandlingsarbete är ett krav. Meriterande är utbildning i olika typer av utredning, screening och behandlingsmetodik såsom ADDIS, ASI, MET, CRA, MI, 12-stegsbehandling och återfallsprevention. Vi lägger också stor vikt vid din förmåga att samverka med individens andra viktiga aktörer.
För att trivas hos oss och med arbetet förutsätts att du är nyfiken, har lätt för att skapa relationer samt har ett intresse för människor.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-05-01

Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-15

Referensnummer:   A657763

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Nima Najafi
Enhetschef
0700898196
0700898196
Nima.Najafi@tierp.se
Randi Graungaard
Verksamhetschef IFO
0293-21 84 20

randi.graungaard@tierp.se
Fackliga företrädare
Linda Isaksson Vestberg
Styrelsen Vision
nås via Växeln
0293-21 00 00

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.