jobb just nu!

Socialsekreterare till barn och familj

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun. Kommunen ligger två mil väster om Göteborg med snabbuss från centrala Göteborg, närmaste hållplats är Öckerö hamn. Vi välkomnar dig till en positiv och trevlig arbetsplats!

I vår vackra skärgårdskommun finns goda förutsättningar att bedriva offensivt socialt arbete. Vi tror på människors egna förmågor och strävar efter att använda människors egna resurser och nätverk. Individ- och familjeomsorgen är integrerad med funktionshinder.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en socialsekreterare till barn- och familjegruppen. Du utreder familjers biståndsbehov/skydd utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer, samt medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Du kommer att samarbeta med andra aktörer utifrån uppdraget, samt i förekommande fall företräda nämnden vid domstolsförhandlingar. I detta kommer du självklart att erbjudas både metod- och processhandledning tillsammans med dina arbetskamrater. I jobbet ingår också andra goda möjligheter till kompetensutveckling.

Vår styrka ligger dessutom i den lilla kommunens fördelar med närhet och goda förutsättningar för samarbete. Vi utvecklar metoder för hemmaplanslösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, gärna med erfarenhet från socialkontor och myndighetsutövning. Meriterande är BBIC utbildning och /eller annan vidareutbildning inom barn och unga. Förmåga att arbeta självständigt och se möjligheter istället för hinder är viktiga egenskaper liksom humor, tålamod, flexibilitet och en positiv livssyn. Du har en social kompetens och är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: efter överenskommelse.


Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-09-30

Referensnummer:   A710959

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Anja Hildorsson
enhetschef
031-97 88 62

Melanie Lind
1:e socialsekreterare
031-97 88 12

Facklig företrädare
Nås via kommunens växel

031-97 62 00

Övrigt

Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.