jobb just nu!

Handläggare till Länsveterinärenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Östergötland är ett levande jordbrukslän med en omfattande djurhållning. Länsveterinärenheten har en expertfunktion för länsstyrelsens uppdrag att verka genom hela livsmedelskedjan för säkra livsmedel, gott djurskydd, god djurhälsa och smittfrihet. Enheten ansvarar för djurskyddskontrollen i länet, arbetar med smittskyddsfrågor, livsmedelsfrågor och andra veterinära frågor.

Länsstyrelsen kommer från och med den 1 juni 2018 överta vissa områden som omhändertaganden av djur och Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter från polisen. Vi söker nu två handläggare som vill vara delaktiga i att skapa en arbetsgrupp för dessa arbetsuppgifter men även vara ett administrativt stöd till verksamheten inom våra andra områden.

Arbetsuppgifter

Som handläggare på länsveterinärenheten får du ett varierande arbete. Tjänsterna innebär handläggning av tillsynsärenden och arbete med omhändertagande av djur som far illa. Svara på frågor från allmänheten via webb och telefon samt rakelkontakt med djurskyddshandläggare som är ute i fält kommer också att ingå. Beroende på kompetens kan du också komma att handlägga andra ärenden inom djurskydd respektive smittskydd. Du kommer att ha kontakt med veterinärer, djurhem och andra myndigheter.

Tjänsterna kräver flexibilitet och alla hjälps åt för att ge stöd till verksamheten. Att stötta upp med kort varsel där behovet är som störst, t ex när enheten ordnar konferenser eller enhetschefen behöver ta fram uppgifter för planering, uppföljning eller rapportering av verksamheten är självklart. Arbete med mer rutinartade uppgifter så som diarieföring, arkivering, registervård och ärendebevakning samt ekonomiadministrativa uppgifter kan ingå i tjänsterna. På enheten finns ett bra samarbete och du kan också komma att delta i myndighetsgemensamma arbetsgrupper inom myndighetens fokusområden digitalisering, informationssäkerhet eller civil beredskap.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en eftergymnasial utbildning gärna som beteendevetare, socionom eller polis och erfarenhet av arbete med omhändertaganden av djur och tillsynslagen. Du har erfarenhet av offentlig förvaltning och intresse för administration. Vi utgår ifrån att du har körkort och goda datakunskaper. God kännedom om lagen om tillsyn av hund och katt samt djurskyddslagstiftningen är en stor fördel. Det är meriterande om du har använt rakel i ditt arbete tidigare samt har kunskap om handhavande av flera olika djurslag.

Som person är du serviceinriktad, prestigelös och har en positiv attityd. Du har lätt för att samarbeta och är öppen för att hjälpa till där det behövs. Du arbetar effektivt, är lyhörd och har förmågan att kommunicera väl med djurhållare. Arbetet kräver flexibilitet och att du kan prioritera mellan dina arbetsuppgifter.

Anställningens omfattning

Tillträde den 1 juni 2018. Inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   1580

Gör ansökan