jobb just nu!

Tidigarelärare till Tegelviken

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

ArbetsplatsbeskrivningEskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Tegelviken ligger i Kvicksund som är ett villasamhälle vid Mälaren, cirka två mil nordväst om Eskilstuna, på gränsen mellan Södermanland och Västmanland. Namnet Tegelviken kommer från platsen väster om järnvägen på södra sidan om sundet, där man drev ett av Mälardalens många tegelbruk fram till 1957. Idag är bruket rivet och platsen har blivit en småbåtshamn.

Tegelviken präglas av grundsynen att placera barnen i centrum i ett helhetsperspektiv. Skolan är byggd 1998 utifrån ett ekologiskt synsätt. Här finns lekplatser i naturlig miljö, "naturlek", jordkällare, växthus, kompostering med mera. Tegelviken är ett bygdens hus med förskola och grundskola från förskoleklass till årskurs nio. Skolan består av tre arbetslag, Sundet, Byn och Viken med 17 stycken klasser och cirka 450 elever. Förutom att undervisa elever är Tegelviken även övningsskola för lärarstudenter som studerar på Mälardalens högskola.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en av Eskilstuna kommuns modiga lärare? Vi gör skillnad!

På Tegelviken ser vi det som en självklarhet att planera, genomföra och följa upp undervisningen/verksamheten, att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Vi söker en lärare som ska hålla undervisning i åk 2-3 i svenska, matematik, engelska, NO, SO och bild, samt ha mentorskap för åk 2-3.

I din roll som lärare hos oss på Tegelviken arbetar du som undervisande lärare och anpassar din undervisning enligt LGR11, där planering görs i samverkan med övriga lärare.

Arbetet sker i nära samarbete med kollegor och arbetslag. Du lägger upp och genomför arbetet med utgångspunkt från styrdokument, beslutande handlingsplaner och beslutande dokumentationsrutiner. Utvärdering, dokumentation och bedömning är en naturlig del av din vardag liksom att tillsammans med speciallärare upprätta åtgärdsprogram. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och för en nära dialog med vårdnadshavare.

På skolan finns tre arbetslag med elever inom årskurserna F-9. Trots att skolan är en F-9 skola skapas lugna och trygga miljöer för eleverna. Exempelvis har varje klass sitt hemklassrum med egen ingång utifrån skolgården, med tillhörande kapprum. Väl inomhus så tar alla av sig skorna och inne på arbetslagets samlingsyta blandas elever från årskurs F-9. Detta skapar en gemytlig och familjär miljö mellan dig och eleverna. Skolan har ingen egen matsal utan alla måltider sker i klassrummet. Det gör det lättare för dig som pedagog att få en lugnare miljö kring måltiden utan exempelvis förflyttningar. Eleverna är även med i arbetet kring måltiderna då de turas om att hämta matvagnar m.m.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en lärarexamen och aktuell erfarenhet av undervisning i åk 2-3. Det är önskvärt om du har en handledarutbildning för lärarstudenter och har tidigare erfarenhet av att jobba med elever av särskilda behov. Du ska vidare ha erfarenhet av att undervisa enligt läroplanen, LGR11 via arbete eller VFU. Då arbetet innebär dokumentation vill vi att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner trygghet i att använda IT i arbetet och som en del i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-24

Referensnummer:   3414

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Tu-Kien Tran
Rekryteringskonsult
016-7102752

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.