jobb just nu!

Ekonom med systemansvar

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Ekonomienhetens verksamhet omfattar utveckling av ekonomistyrningen internt, myndighetens budgetprocess, prognosarbete, ekonomisk uppföljning, resultatredovisning samt bokslut. Ekonomienheten verkar också som stöd i upphandlingsprocesser. Vi söker nu en ekonom med systemansvar för vårt ekonomisystem.

Arbetsuppgifterna inkluderar att:
- Ansvara för förvaltning av ekonomisystemet Agresso
- Medverka i utvecklandet av rutiner och arbetssätt med stöd av ekonomisystemet
- Leda projekt vid exv. uppgraderingar inom ekonomienheten
- Samverka med andra systemförvaltare och IT-enheten angående integrationslösningar
- Samverka med IT-enheten i frågor om systemunderhåll och drift
- Fortsätta implementering av e-handel
- Arbeta med kund- och leverantörsreskontra
- Arbeta med löpande redovisning och avstämningar
- Stödja och utbilda Agressoanvändare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och yrkeserfarenhet från offentlig verksamhet. I din roll som ekonom har du fått kvalificerad erfarenhet av Agresso eller liknande ekonomisystem. Du har också goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen.

Det är önskvärt om du har erfarenhet från statlig verksamhet, om du arbetat som redovisningsekonom och/eller har erfarenhet av projektledning.

Som person är du drivkraftig, engagerad och serviceinriktad. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk med god problemlösningsförmåga. Du trivs att arbeta i grupp och bidrar till en positiv laganda. Det är av stor vikt att du kommunicerar tydligt och pedagogiskt i tal och skrift i ditt dagliga arbete såväl som när du genomför utbildningar. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona


Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-04-02

Referensnummer:   869/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Carina Rydstedt
ekonomichef
0455-35 32 34

Marie Rosberg
SACO-S
0455-35 33 77

Facklig företrädare
Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.