jobb just nu!

Arbetsmiljöstrateg/projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

SKL är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden.

Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. På SKL har du möjlighet att bidra till och påverka samhällets utveckling. Arbetet leder till många stimulerande kontakter med personer i olika positioner ochinom olika verksamheter. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden. Läs mer om SKL på www.skl.se.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med utveckling och intressebevakning inom arbetsgivarområdet? På arbetslivssektionen arbetar vi med ett brett spann av frågor som rör arbetsmiljö, personal- och kompetensförsörjning och ledarskap. SKL är en självklar aktör i samhällsdebatten och som arbetsmiljöstrateg/projektledare får du en viktig roll att bibehålla och vidareutveckla vår ställning inom arbetsmiljöområdet. I rollen leder du utvecklings-/projektarbete inom området arbetsmiljö och förlängt och förändrat arbetsliv. Du jobbar på nationell nivå i en kommunikativ roll med många kontaktytor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Samordna partsgemensamma aktiviteter och arbeta förebyggande för att underlätta arbetsmiljöarbetet hos SKL:s medlemmar.

Bedriva intressebevakning inom arbetsmiljöområdet genom deltagande i seminarier, paneler och nätverk med medlemmar.

Bidra i opinionsbildning och företräda våra medlemmar i kontakter med bland annat myndigheter, media, departement och andra aktörer.

Vara ansvarig sekreterare i AMR (parternas arbetsmiljöråd).

Samordna arbetet med andra avdelningar på SKL i gemensamma projekt

Kvalifikationer

Vi tror att rätt person har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av arbetsmiljöfrågor på strategisk nivå, gärna i en större organisation eller hos en nationell aktör. En förutsättning är att du har goda kunskaper inom arbetsmiljöområdet, men eftersom du verkar på en övergripande nivå är djupa detaljkunskaper inte avgörande för att nå framgång i rollen. Det viktiga är att du har erfarenhet av, och brinner för, att driva utveckling och vara en sammanhållande kraft i projektarbete. Du är van vid parts- och samverkansarbete och förstår vilka utmaningar SKL:s medlemmar ställs inför som arbetsgivare. En fördel är om du har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Personliga egenskaper som värderas högt för rollen är en kommunikativ och initiativtagande förmåga. Att tycka om att arbeta i team är en självklarhet eftersom arbetet sker i nära samarbete med kollegor på sektionen och inom SKL. Som arbetsmiljöstrateg/projektledare driver du frågor som på lång sikt kommer att göra skillnad för SKL:s medlemmar, vilket ställer krav på uthållighet och strategisk förmåga.

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via signumrekrytering som vi samarbetar med i denna rekrytering. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 juni. Eventuella frågor besvaras av Signums konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Anställningens omfattning

Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A783483

Gör ansökan