jobb just nu!

Funktionschef till Miljöskyddsenheten

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som chef hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor och medarbetare inom många olika yrkesområden.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhälle? Vill du, genom att arbeta för att nå miljömålen, bygga ett livskraftigt Östergötland.
Till din hjälp får du 40 kollegor på Miljöskyddsenheten, som precis som du, vill göra skillnad för miljön. Det gör vi genom att samordna miljöarbetet i länet, informera och sprida kunskap, arbeta med miljömål och miljöövervakning, vattenförvaltning samt klimat- och energifrågor. Vi beslutar om tillstånd till och genomför tillsyn av verksamheter som påverkar miljön. Dessutom driver vi en rad intressanta projekt som t.ex. INSURE (innovative sustainable remediation) och Clear Waters from Pharmaceuticals.

Miljöskyddssenheten är uppdelad på tre funktioner och till en av dessa, Miljöprövning, söker vi nu en ny chef.

Som funktionschef för Miljöprövning leder du verksamheten och ansvarar för att funktionens arbete utförs med god kvalitet och på ett effektivt sätt. Vidare har du fullt personalansvar samt ansvar för budget inom given budgetram. Arbetet kräver ett aktivt och verksamhetsnära ledarskap och du kommer att ingå i Miljöskyddsenhetens ledningsgrupp. Du kommer i viss mån även att arbeta med handläggning av de ärenden som funktionen hanterar. Uppdrag som sakkunnig i Miljöprövningsdelegationen kan på sikt komma ifråga.

Kvalifikationer

Vi vill att du har naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning, gärna med inriktning mot miljö och har erfarenhet av att arbeta med miljöbalken. Du har ledarerfarenhet och gärna med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi.

Som person är du engagerad, drivande och ansvarskännande. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, lyhörd och har förmågan se möjligheter till förbättringar och utveckling. Du är tydlig i ditt ledarskap och har en god pedagogisk förmåga. Förutom ett starkt intresse för miljöfrågor är det viktigt att du är intresserad av att leda och utveckla människor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Anställningen är en tillsvidareanställning med ett chefsförordnande på 3 år. Anställningen inleds med provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-11-24

Referensnummer:   11418

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Karin Sigvardsson
Enhetschef
010-223 54 25

Fackliga företrädare
Alma Basic
ST
010-223 52 77

Magnus Melander
SACO
010-2235405

Övrigt