jobb just nu!

Studie- och yrkesvägledare till Årbyskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 41 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 000 medarbetare.

Årbyskolan är en stor grundskola som har elever från förskoleklass till och med årskurs 9, samt grundsärskola 1-9. Högstadiet har fler elever än övriga stadier eftersom Årbyskolan varje år får elever från andra mellanstadieskolor inför årskurs 7. Årbyskolan är en skola med stor potential att utvecklas och har lokaler som är relativt nyrenoverad och moderna.

Vill du veta mer om oss och vår verksamhet, är du välkommen att besöka sidan www.eskilstuna.se/Arbyskolan/

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med att vägleda och motivera elever till framtida yrkesval och studier, ett arbete där du gör skillnad? Vill du ingå i ett team och ansvara för att utveckla en ”röd tråd” gällande studie- och yrkesvägledning på vår skola? Då är du välkommen att söka till oss!

Som studie- och yrkesvägledare kommer du att arbeta nära elever, lärare och elevhälsan med ett särskilt fokus mot att motivera, vägleda och informera elever om olika studie- och yrkesmöjligheter. I rollen kommer du att ha motvierande samtal med elever, både enskilt och i grupp. Arbetsuppgifterna innefattar även flerpartssamtal med elever, föräldrar, lärare och andra parter i olika nätverk och sammanhang. I rollen ingår även att möta kommande elever i deras val av gymnasieprogram.

Du kommer att ingå i elevhälsan tillsammans med skolsköterskor, kuratorer, specialpedagoger, speciallärare, ungdomsstödjare, skolspykolog och skolledning. Du kommer också att samarbeta med olika arbetslag. En del av arbetet är även att hålla i handledning och konsultation till skolpersonal för att medverka till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en examen som studie- och yrkesvägledare och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Då arbetet består av mycket samtal och kommunikation måste du ha goda kunskaper i samtalsmetodik och i svenska i tal och skrift. Du ska också vara trygg i att använda IT i det dagliga arbetet.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och god samarbetsförmåga värderas högt. Som person är du strukturerad, utåtriktad och självständig med förmåga att se helheter. Utöver din flexibilitet är du engagerad och tycker om att möta elever och föräldrar och skapa goda relationer. Du ska också ha en vilja och ett engagemang för att utveckla studie- och yrkesvägledningsarbetet på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Semestertjänst

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-05

Referensnummer:   3255:2

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Peter Skantz
Rekryteringskonsult
016-710 10 65

Mimmi Sandberg
Rektor
072-977 74 80

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.