jobb just nu!

Speciallärare/Specialpedagog till träningsskolan - Idunskolan

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Tuna skolområde omfattar grundsärskola med inriktning träningsskola samt gymnasiesärskolans individuella program, fördelat på fyra enheter och totalt omfattande ca 90 elever. Elever i träningsskolan har varierande grad av intellektuell funktionsnedsättning. Olika typer av flerfunktionsnedsättningar förekommer, t ex syn- och hörselnedsättningar, rörelsehinder och autism.
Verksamhetens övergripande målsättning är att stödja elevens lärande och utveckling som en god grund för ett meningsfullt vuxenliv.


Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en speciallärare/specialpedagog till Idunskolan, en skola för elever mellan 7 och 20 år. Eleverna har intellektuell funktionsnedsättning i kombination med autism. Här går idag 25 elever i fem klasser. På skolan arbetar vi 1:1 vilket innebär att i en klass med fem elever arbetar fyra
elevassistenter och 1 specialpedagog. Skolan har också eget fritidshem för eleverna på eftermiddagarna, där arbetar våra elevassistenter och fritidshemsansvariga.

Om du gillar utmaningar och arbete med tydliggörande pedagogik då är det här jobbet för dig? Du får arbeta i ett erfaret och välfungerande pedagogiskt team tillsammans med fyra andra specialpedagoger/speciallärare i en verksamhet med hög personaltäthet där du varje dag gör skillnad för eleverna. Du får chansen att som speciallärare/specialpedagog möta dina elever dagligen och dessutom vara med på deras resa och utveckling under en lång tid.

Som pedagog kommer du att planera och genomföra undervisning för elever i årskurs 1-9 samt årskurs 1-4 på gymnasiesärskolans individuella program. Fokus i ditt arbete kommer vara att möta varje elev där den befinner sig och planera för elevens utveckling efter dennes förutsättningar. Du kommer i team med elevasistenterna att jobba, handleda och samarbeta med en elevgrupp. Du blir en av de som leder och driver elevernas utveckling framåt.

Då du arbetar med en helhetssyn kring varje elev kommer du att ha nära kontakt med olika myndigheter, skolhälsovård, föräldrar etc. Du blir navet kring den klass du ansvarar för!

Som ny på skolan får du en mentor samtidigt som du har en närvarande chef på plats med god erfarenhet från verksamheten. Du finner även ett bra utbyte i den veckovisa kollegiala handledningen.

Du arbetar i verksamhet där du som individ utvecklas varje dag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som tidigarelärare, förskollärare eller fritidspedagog och som också har en speciallärar- eller specialpedagogexamen. Har du dessutom en påbyggnadsutbildning med inriktning utvecklingsstörning ses det som meriterande. Vi ser gärna att du som söker har kunskap om eller har erfarenhet av arbete med elever med utvecklingsstörning och andra funktionsnedsättningar samt att du har grundläggande IT-kunskaper.
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång och för att lyckas i rollen krävs bland annat att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi vill också att du har ett stort tålamod, förmågan att se helheten kring eleverna och att du är lugn. Dina formella kvalifikationer är viktiga, men vi kommer också att lägga stor vikt vid vem du är som person.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-03-01

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3467

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Jimmy Bylund
Rekryteringskonsult
016- 710 28 32

Marja-Leena Johansson
Biträdande rektor
016-710 24 08

Marja-Leena.Johansson@eskilstuna.se

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.