jobb just nu!

Stålforsskolan söker lärare i hem- och konsumentkunskap

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning


Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Stålforsskolan är en hälsofrämjande högstadieskola med välutbildad personal där elevinflytande, ordning och hög kunskapsnivå är centralt. Vi möter elever med hänsyn, tydlighet och respekt och arbetar för att stärka våra elevers självkänsla.

Hos oss står kultur och sport i fokus, vi erbjuder våra elever profilerna musik, kultur, fotboll och handboll. Vår skola, vilken har fått pris som Eskilstunas vackraste byggnad i sin kategori, är belägen ungefär en kilometer söder om Eskilstunas centrum och centralstation.

Du hittar mer information om oss på vår facebooksida, eller på:
http://www.eskilstuna.se/stalforsskolan/

Arbetsbeskrivning

Vill du stödja och motivera ungdomar i deras sociala- och kunskapsmässiga utveckling?
Då tycker vi att du ska komma till oss på Stålforsskolan!

Vi är ett arbetslag om 15 personer som söker en ny kollega till en tillsvidaretjänst. Du kommer till ett glatt och idérikt gäng som har roligt ihop, både på och utanför arbetstid.

Som lärare i hem- och konsumentkunskap hos oss arbetar du självständigt med undervisning och lektionsplanering. Du utgår ifrån rådande styrdokument när du planerar, genomför och följer upp undervisningen. I arbetet ingår kontakt med mentorer, vårdnadshavare, skolhälsovården och skolledningen. I tjänsten ingår även bedömning och mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap och praktisk erfarenhet av undervisning i ämnet(utifrån Lgr11). Har du dessutom behörighet att undervisa årskurserna 7-9 i engelska, svenska som andra språk eller slöjd så ser vi detta som starkt meriterande.

För rollen är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och att du känner dig trygg med att använda IT som undervisningsverktyg.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss. Det är viktigt att du är en trygg person med ett förhållningssätt som stämmer överens med vår värdegrund. Du har en öppenhet inför mötet med ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar. Vi söker också dig som är lyhörd, drivande och trygg i ledarrollen. Du är duktig på att kommunicera med såväl ungdomar som vuxna och är van att anpassa din kommunikation. Du är även en engagerad medarbetare med god samarbetsförmåga som kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-03-21

eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-22

Referensnummer:   3417

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Rasmus Öhrn
Rekryteringskonsult
016-710 31 50

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning för den här tjänsten.