jobb just nu!

Socialsekreterare, Barn

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Göteborgs norra skärgård. Här möter man Bohuslän när det är som allra bäst!

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun strategiskt belägen i Göteborgs närhet. Kommunen ligger mellan Vinga och Marstrand och består av 10 öar med ca 12 800 invånare.


Arbetsbeskrivning

I vår vackra skärgårdskommun finns goda förutsättningar att bedriva offensivt socialt arbete. Vi tror på människors egna förmågor och strävar efter att använda människors egna resurser och nätverk. Individ- och familje¬omsorgen är integrerad med funktionshinder. Du kommer att arbeta på ett litet socialkontor där vi hjälps åt och har ett nära samarbete mellan grupperna. Med anledning av att det är ett mindre socialkontor innefattar denna tjänst som socialsekreterare två uppdrag på cirka 50 % var.

50 % av tjänsten har en inriktning mot barn och familjer som beviljats öppenvårdsinsatser. Barnsekreteraren är den särskilt utsedda social¬sekreteraren som ska följa barnets vård. Barn¬sekreterarens övergripande roll är att vara barnets företrädare. Du är ansvarig för myndighetsutövningen runt barnet/ungdomen och till ditt stöd finns arbetsledning och handledning.

50 % av tjänsten innebär familjerättsliga frågor. Du arbetar med samtliga inom området förekommande arbetsuppgifter som: vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, konflikt-och försoningsärenden, adoptionsärenden, faderskapsärenden samt samarbetssamtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar samt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av familjerätt är meriterande. Som myndighetsutövare bör du vara väl förtrogen med rollen och ha god förmåga att samarbeta både inom och utanför förvaltningen. Att se möjligheter snarare än hinder är viktiga egenskaper liksom humor och flexibilitet.
Arbetet är varierande, stimulerande och ställer krav på din förmåga på flexibilitet och att planera din tid.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-11-01

Enligt överenskommelse
100 %
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-08

Referensnummer:   A712558

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner
Anja Hildorsson
enhetschef
031-97 88 62

Melanie Lind
1:e socialsekreterare
031-97 88 12

Facklig företrädare
Nås via kommunens växel

031-97 62 00

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonstiden.
Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.