jobb just nu!

Familjebehandlare/Insatssamordnare inriktning ungdom och familj

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

På Socialtjänstens resursenhet för ungdomar och deras familjer finns idag bred kompetens hos personalen. Den största delen av vår verksamhet är familjebehandling som är individuellt utformat efter den unge och dennes nätverks behov. Vi arbetar alltid systemteoretiskt och har fokus på en fungerande skolgång. Vi arbetar med att aktivt ta fram resurser och förmågor hos de vi träffar. På enheten arbetar ett antal familjebehandlare och det finns även teamledare som står för den dagliga arbetsledningen och fördelningen av ärenden. Vi erbjuder reflektionstid i form av teamtid och vi har extern handledning. Det finns stora möjligheter till flertal vidareutbildningar som anställd hos oss. Vi arbetar utifrån Socialtjänstlagen, Barnkonventionen och BBIC.

Har du mod och lust att jobba med oss och fortsätta utveckla resursenheten ungdom och familj, våra medarbetare och verksamheter- kom då till oss och gör skillnad! Är du samtidigt engagerad för dem som är mest utsatta i samhället, som vi framförallt är till för, då hamnar du helt rätt i ditt nästa jobbuppdrag.

Vi söker nu en tillsvidare och två visstidare som sträcker sig till och med 2017-09-31. Varmt välkommen till Socialförvaltningen, Resursenheten ungdom och familj!

Arbetsbeskrivning

Som familjebehandlare på Resursenheten ungdom och familj utför du i huvudsak två arbetsuppgifter. Dels som behandlare där du arbetar med motivation, förstärkning och förändringsarbete genom samtal, där målgruppen är ungdomar och deras nätverk. Du utför uppdrag utifrån beslut som fattas utifrån behov och samtycke av ansvarig socialsekreterare. Vi arbetar utifrån barnets/ungdomens behov i centrum, alltid tillsammans med den unges nätverk. Detta arbete utförs genom strukturerade samtal, praktiskt förändringsarbete både i samtalsrum, hemma hos familjer och ute på fältet.

Den andra delen av uppdraget arbetar du som insatssamordnare, vilket innebär att du ansvarar för att samordna både interna och externa insatser runt ungdomen/familjen samverkar mot samma mål och varje del runt ungdomen/familjen skall ha ett tydligt uppdrag. Det ingår även löpande dokumentation, göra olika skattningar, upprätta genomförandeplaner så att alla arbetar mot samma mål. Du kommer att samarbeta och samverka med andra enheter inom IFO och andra myndigheter så som exempelvis skola, Landsting, Polis.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom exempelvis beteendevetenskap, socionom, eller likvärdig högskoleutbildning. Det är en fördel om har utbildning inom metoderna FFT, BBIC, ART, MI, Kriminalitet som livsstil och Systemteori. Det är även meriterande med kunskaper om kognitiva funktionsnedsättningar. Likaså är det meriterande med erfarenhet av att samordna insatser och att ha arbetat med psykosocialt – eller praktiskt förändringsarbete med barn, ungdom och familj.

Har du kunskap om och erfarenhet av kommunens Individ- och familjeomsorg är det meriterande eftersom du snabbt behöver sätta dig in i verksamhetens alla samarbetsytor. Du behöver ha god datorvana då arbetet innebär en del dokumentation.

Vidare är flerspråkighet och kulturkompetens meriterande, exempelvis finska, arabiska, somaliska, kurdiska, dari eller tigrinja.

För att lyckas i arbetsrollen krävs det att du intar ett professionellt förhållningssätt, är engagerad och analyserande. Du har ett helhetstänk med god systemisk förståelse som grund samt förmedlar information väl anpassat till målgruppen. Utifrån din ödmjukhet och goda samarbetsförmåga bidrar du till ett positivt arbetsklimat. Du ansvarar för samordning och planering, vilket förutsätter att du arbetar strukturerat i ett ofta högt tempo.

B-Körkort är ett krav för tjänsten p.g.a. ett rörligt arbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-26

Referensnummer:   3475

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   3

Kvälls -och helgarbete ingår i tjänsten

Kontakt

Kontaktperson
Peter Poulsen
Rekryteringskonsult
016-710 10 67

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.