jobb just nu!

Ekonomiadministratör till vår ekonomienhet

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, försörjningsstöd, samt vuxenutbildning. Målet är att bidra till fler jobb, fler i jobb genom en mängd olika arbetsmarknadsinsatser. Några exempel är trainee, jobb öronmärkta för personer med funktionsnedsättning, satsning på specialpedagogisk enhet inom vuxenutbildningen samt satsning på ett framtida Yrkeshögskolecenter.

Som ekonomiadministratör tillhör du förvaltningens ekonomienhet och du kommer att ha ditt kontor placerat i centrala Eskilstuna, cirka fem minuter från tågstationen. Vi på ekonomienheten ansvarar för förvaltningens budget- och uppföljningsprocess, ekonomiadministration, inköp, avtal, ekonomiska analys och statistik. Vi deltar också i att ta fram förvaltningens verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. För närvarande är vi sju medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Trivs du med att arbeta strukturerat och självständigt och vill arbeta i ett bra gäng där vi stöttar varandra? Då kan vi ha rollen för dig. Då en av våra medarbetare går i pension söker vi nu en ekonomiadministratör!

En stor del av ditt arbete kommer att bestå av att hantera och ansvara för rekvireringar av lönebidrag gällande deltagare i olika arbetsmarknadsåtgärder, utföra och ansvara för förvaltningens totala fakturering samt dagligen granska och kontera leverantörsfakturor i samarbete med enhetens andra ekonomiadministratör. Du kommer även hämta hem och signera bankfiler dagligen, bokföra samt arbeta en del med periodisering av intäkter.

Vårt ekonomisystem är Agresso, leverantörsfakturorna hanteras främst i Proceedo men även i VIVA. Då vår enhet är relativt liten försöker vi vara flexibla och hjälpa varandra när behov uppstår. Arbetsgruppen består av sju medarbetare, bestående av ekonomer, ekonomiadministratörer och ekonomiassistenter. Du kommer att ha nära samarbete inom enheten, men även med andra enheter gällande frågor som berör lönebidrag och VIVA, med till exempel enhetschefer, administratörer och handläggare.

Kvalifikationer

För den här rollen söker vi dig som har en godkänd och avslutad utbildning på gymnasienivå med inriktning ekonomi. Har du ingen utbildning så vill vi att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som vi bedömer likvärdig. Om du har ungefär 1 års erfarenhet av ekonomiadministrativa arbetsuppgifter är det starkt meriterande. Vi ser även positivt på om du tidigare har arbetat i något ekonomisystem eller verksamhetssystem, och då gärna i Agresso eller Proceedo.

Du behöver ha grundläggande datorkunskaper och har du goda kunskaper i Excel är det positivt.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som person ser vi att du är strukturerad och noggrann och kan arbeta på ett systematiskt sätt, då du kommer att ha koll på många delar samtidigt. Att kunna organisera och planera sitt arbete är en viktig del. Du är tillmötesgående och öppen för att kunna hjälpa till med andra arbetsuppgifter vid behov. Du ser gott samarbete med kollegor som en självklar del i arbetet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Juni 2017.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-03-05

Referensnummer:   3514

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Malin Sjöbacka
Rekryteringskonsult
016-710 31 48

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.