jobb just nu!

Nationalekonomer

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Boverket är en statlig myndighet som arbetar med frågor som rör samhällsplanering, byggande och boende. Myndigheten har regeringens uppdrag att leda arbetet med ett hållbart samhällsbyggande till nytta för medborgarna. Boverket är en myndighet i utveckling både vad det gäller uppgifter och arbetssätt. Myndigheten har ca 230 anställda och finns i Karlskrona. Myndigheten har också en mindre del av sin verksamhet lokaliserad till Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Boverket vill förstärka gruppen med nationalekonomer på myndigheten. Vi söker därför en eller flera nationalekonomer för utredningsarbete inom verksamhetsområdena boende, byggande och planering. Arbetsuppgifterna spänner över både större uppdrag, exempelvis regeringsuppdrag och korta uppdrag. Som nationalekonom kommer du att samverka med alla verksamheter inom myndigheten samt ha kontakter med andra myndigheter, branschföreträdare och forskare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av empiriskt utrednings- och forskningsarbete. Du är väl förtrogen med kvantitativa analysmetoder. I grunden har du en magister-/masterexamen i nationalekonomi eller liknande ämne, alternativt har förvärvat motsvarande kompetens på annat vis som Boverket bedömer som likvärdigt.

Vi värdesätter om du har arbetslivserfarenhet med koppling till bostadsmarknad, byggande eller samhällsplanering, eller om du på annat sätt förvärvat kunskap om dessa områden. Utbildning på forskarnivå är meriterande.

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att framträda muntligt i olika sammanhang och kan på ett professionellt sätt företräda Boverket. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Det är viktigt att du trivs i längre självständiga utredningsuppdrag såväl som i korta uppdrag. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm eller Karlskrona
Antal tjänster: Vi söker i första hand 1-2 nationalekonomer, eventuellt upp till 4 om erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-20

Referensnummer:   2908/2017

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   4

Kontakt

Kontaktperson
Bo Söderberg
Analyschef
0455-35 33 90

Fackliga företrädare
Klara Falk
Saco-S
0455-35 32 30

Sabine Toresten
ST-Boverket
0455-35 30 80

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Aditro Offentliga Jobb.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras enligt personuppgiftslagen, PUL. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.