jobb just nu!

Rektor

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Hälsinglands utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Hälsinglands Utbildningsförbund söker nu en rektor för gymnasieskolans ledning och utveckling. Placeringen är Staffangymnasiet i Söderhamn och ansvarsområdet är i dag IM och sannolikt tillkommer även VO. Staffangymnasiet har ca 800 elever och 100 personal. Skolan har tre rektorer som fördelar ansvarsområden utöver programansvar mellan sig.

Arbetsbeskrivning

Staffangymnasiet är uppdelat i tre självständiga rektorsområden med rektorer som bildar skolans ledningsgrupp. Uppdraget kan till viss del formas utifrån din kompetens och dina erfarenheter men tyngdpunkten ligger på pedagogisk utveckling och systematiskt kvalitetsarbete mot fastställda mål. I rektorsuppdraget ingår ansvar för elever, personal och budget för dina program tillsammans med det pedagogiska uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning är meriterande liksom erfarenhet av arbete som skolledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du har ett engagemang att ge studerande med olika utbildningsbakgrund goda förutsättningar för vidare studier eller arbete. Du är en närvarande, lyhörd, tydlig och organiserad person som agerar prestigelöst samt har en förmåga att skapa engagemang, förtroende och delaktighet bland dina medarbetare.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska kunna styrka dina meriter med dokumentation och goda referenser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-31

Referensnummer:   A705643

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Eva Hildebrand
Verksamhetschef
010-4541012

eva.hildebrand@hufb.se
Fackliga företrädare
Johan Rytters
LR
072-577 44 65

johan.rytters@hufb.se
Per Sydén
Lärarförbundet
0278-25596

per.syden@hufb.se
Fredrik Lindkvist
Skolledarna
010-454 13 13

fredrik.lindkvist@hufb.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!