jobb just nu!

Beteendevetare-arbetshandledare till daglig verksamheten

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi är en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 8 500 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i uppdrag, biståndskontor och utförare samt tre stabsenheter ekonomi, HR och nämnd- och ledningskansli.

Enheten bedriver daglig verksamhet och sysselsättning för personer med psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Den dagliga verksamheten/ sysselsättningen har till uppgift att ge stöd till personer med psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar och erbjuda ett meningsfullt innehåll i vardagen. Verksamheten ska bidra till personlig utveckling, främja gemenskap och delaktighet i samhället.

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med att göra vardagen mer aktiv och meningsfull för personer med psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar?
Arbetshandledaren ska arbeta efter att möjliggöra brukarnas delaktighet i samhället och möjliggöra en meningsfull vardag för brukaren. Man ska arbeta efter att se individens behov och intressen och utforma verksamheten efter det.
Vi söker nu en beteendevetare-arbetshandledare till daglig verksamhet/sysselsättning som vill arbeta utifrån ett pedagogiskt anpassat arbets- och förhållningssätt. Du kommer att arbeta med personer med psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar som har behov av stöd på olika nivåer. Du bedriver pedagogiskt utvecklingsarbete med utgångspunkt i individuella genomförandeplaner. Att delta i utvecklingen av daglig verksamhet efter brukarens förutsättning, behov, färdigheter och intresse och se utveckling och förbättring är naturliga delar av ditt arbete. I arbetet som arbetshandledare ser du att samverkan med brukarens nätverk är av betydande vikt.
På arbetsplatsen arbetar du nära en arbetshandledarkollega, arbetet innebär också en stor del självständigt arbete. Du har ett nära samarbete med kvalitetssäkringssamordnaren och ingår i en enhet där det arbetar 22 andra arbetshandledare i olika verksamheter. Du träffar dina övriga kollegor varje vecka i gemensamma utbildningsinsatser, arbetsplatsträffar etc.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som beteendevetare, socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuella-och/ eller psykiska funktionsnedsättningar och att du har en vana av att arbeta för att göra brukaren delaktig i samhället. Det är en fördel om du har kunskaper i pedagogiskt anpassat förhållnings- och arbetssätt. Har du dessutom utbildning i MI, ICF eller annan utbildning inom funktionsnedsättningar är det meriterande. Då arbetet innehåller dokumentationsansvar, ställer det både krav på datavana och att du kan uttrycka dig i skrift och tal.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som kan ta självständiga beslut och är lösningsfokuserad. Du har ett helhetsperspektiv och kan prioritera när det händer många saker samtidigt och är också bra på att planera och strukturera ditt arbete. Vi söker dig som har ett moget och ansvarstagande förhållningssätt i alla kontakter, såväl som med kollegor och brukare som med anhöriga/företrädare och nätverk. Har du dessutom en vilja att arbeta utvecklingsinriktat och bidra med nya tankar och idéer till verksamheten kan du vara den person vi söker.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2017-04-17

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-02-27

Referensnummer:   3513

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson
Robert Ragnebrandt
Rekryteringskonsult


Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.