jobb just nu!

Länsfiskekonsulent (112-1028-2018)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar 230 engagerade medarbetare. Experter, specialister och generalister samverkar för länets utveckling och tillväxt och svarar för myndighetsutövning. Läs mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Länsfiskekonsulenten är placerad på Vattenenheten. På enheten finns 18 engagerade medarbetare inom olika expertområden för vatten. Limnologer, marinbiologer och miljö- och geovetare. Enheten ansvarar för prövning och tillsyn av vattenverksamheter, miljöövervakning och ett brett vattenförvaltningsarbete med både statusklassningar, analyser och utåtriktat åtgärdsarbete.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer vara att driva och utveckla arbetet med fiskefrågor. Detta sker både internt och externt. Fler på enheten kommer bistå, men du ansvarar för frågorna genom att bevaka fiskets och fiskevårdens intressen, initiera och driva projekt inom området. Tillsammans med andra handläggare kommer du att förmedla projektmedel för fiskevårdsåtgärder till externa aktörer. Som länsfiskekonsulent kommer du att arbeta med handläggning tillstånd och dispenser enligt fiskelagstiftningen samt övergripande frågor om näringsmässigt fiske och vattenbruk. Andra ansvarsområden är uppföljning av fiskbeståndens utveckling i länet, utveckling av fisketillsynen samt intern och extern information kring fiske och fiskeregler. Du blir även en viktig kugge i vattenförvaltnings- och miljömålsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot vatten. Kurser inom fiskevård, fiskeribiologi och limnologi/marinbiologi är lämpliga som grund. Kunskaper, förvärvade genom utbildning eller erfarenhet, inom fiskerilagstiftning, fiskenäring och vattenbruk är till sin fördel för tjänsten.
Du är en van datoranvändare och kan hantera GIS och Officepaketets program.
Tjänsten kräver körkort klass – B
Som person är du engagerad och van att ta initiativ. Du ska kunna arbeta relativt självständigt och nå uppsatta mål och tider, men ändå vara lyhörd och anpassa dialogen efter förutsättningarna. Tjänsten är i stor grad utåtriktad och du kommer vara ambassadör för Länsstyrelsen, varför vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   A753640

Gör ansökan

Övrigt

Övrig information (Texten får inte ändras eller kompletteras, den skall utan undantag finnas med i samtliga annonser)
Vi erbjuder Dig en unik arbetsplats…
… fylld av kunniga experter och ambitiösa generalister inom en mängd olika samhällsfunktioner. Länsstyrelsens står just nu inför många intressanta utmaningar och anställningen ger därmed goda möjligheter till personlig utveckling. Vi har en god arbetsmiljö, bra personalsociala förmåner och stora möjligheter till flexibel arbetstid. Vi välkomnar mångfald och ser jämställdhet som en självklarhet.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.